Kim Dzsongun „vidékezett” a politikai bizottság ülésén

2024. január 25. 13:16

„Súlyos politikai probléma, hogy még a napi szükségleteket sem tudjuk biztosítani vidéken” – hívta fel a figyelmet a diktátor, aki „megoldási javaslattal” is előállt.

2024. január 25. 13:16
null

Súlyos politikai probléma, hogy még a napi szükségleteket sem tudjuk biztosítani vidéken” – jelentette ki a dél-koreai média szerint Kim Dzsongun észak-koreai diktátor, vette észre az RTL.

A diktátor a politikai bizottság január 23-án kezdődő kétnapos, kibővített ülésén beszélt a problémákról.

Kim elnök megrovásban részesítette a politikai iránymutatásokkal foglalkozó osztályokat és a gazdasági intézményeket, mondván, hogy „nem találtak reális és forradalmi lehetőségeket” a gondok orvoslására.

A diktátor „megoldási javaslattal” is előállt: utasította az egyes tartományokat, hogy készítsenek tervet évente két megyében helyi ipari gyárak építésére, és e célra mozgósítsák a néphadsereget.

Nyitókép: STR / KCNA VIA KNS / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2024. január 26. 10:51
Ötvenmilliós ország elmaradott infrastrukturával óriási befektetési lehetőséget rejt,amit az oroszok minden bizonnyal segítő kezekkel támogatnak meg. Ebből következik,hogy idővel az ott élő elnyomott és mélyszegénységben élők gyermekei és unokái már boldogabban,és ami fontosabb,szabadabban élhetnek.
kafabatka
2024. január 26. 10:51
Örülök ennek a mondatnak. Változtatni kell a történelemszemléletünkön. Hogyan történhetett meg,hogy a verébvadászatot tartó kommunista országból a világ egyik vezető gazdasági-és politikai hatalma lett? Leegyszerűsítve,a NYUGAT hozzáállása változott meg,tulajdonképen felemelte önmagához. Vagyis,a létrejövő új rendszer,amely még csak az újszülött állapotában volt,segítséggel (ugye érezzük ennek cinikus voltát,hiszen haszonszerzés volt a cél) felcseperedett és meg is emberesedett,viseli a jelvényeket,de a beltartalma megváltozott a benne élők szerencséjére. Eddig Észak-Korea ebből a segítségből nem részesült,ezért lett az a rendszer olyan amilyen. Minél nagyobb a külső nyomás,annál diktatórikusabb egy adott vezetési rendszer,ám az Oroszországot ért támadás (ÉN annak veszem) megváltoztatta Észak-Korea lehetőségeit is. Oroszország után idővel más államok is kereskedésbe lépnek majd vele.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 26. 00:20
Jól tartja magát. Követi az előírt diétát. A lelki békéje erdekében, minden este, lefekvés előtt tarkón lő egy nyugatról elrabolt liburgyelákot.
5m007h 0p3ra70r
2024. január 26. 00:17
A liburgyelákok imádnak róla áradozni. Csak azt sajnálják, hogy csupán előre meghatározott kontextusban említhetik. 4/10 komment csak tőlük van a stramm fiatalemberről.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!