Kitálalt Putyin az Északi Áramlat felrobbantásáról, az orosz elnök nem kertelt az elkövetőket illetően

2024. február 09. 10:17

Szerinte az elkövetőknek még alibije sincs, valamint azt is elárulta, miért nem buktatta le őket.

2024. február 09. 10:17

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: exkluzív interjút adott Vlagyimir Putyin orosz elnök Tucker Carlson, jobboldali véleményvezérnek. Megírtuk azt is, az újságírót az interjú miatt számos kritika érte, sajtóhírek szerint az EU-ban az is felmerült: kitiltják Európából, noha a magyar kormány kőkemény üzenetet küldött Brüsszelnek, amely szerint „kár a gőzért”, a magyar kormány úgysem járulna ehhez hozzá. A magyar állásponttal egyébként Elon Musk, milliárdos is egyetértett.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ki robbantotta fel az Északi Áramlatot?”

Hazai idő szerint péntek hajnalban aztán nyilvánosságra került az interjú, amelynek során Tucker Carlson többek között az Északi Áramlat felrobbantásáról is megkérdezte az orosz elnököt. Arra kérdésre, hogy ki robbantotta fel a vezetéket, Vlagyimir Putyin leszögezte: „maguk.”

Az újságíró erre reagálva humorosan megjegyezte, hogy ő maga „elfoglalt volt” aznap, de mint az orosz elnök reagált:

önnek lehet, hogy van, de a CIA-nak nincs alibije.”

Arra kérdésre, hogy az orosz elnöknek van-e bizonyítéka arra vonatkozóan, hogy a NATO vagy akár a CIA követte el a robbantást, az orosz elnök azt felelte: „tudja, nem mennék bele a részletekbe, de az embernek ilyen esetekben azt kell néznie, kinek állhat érdekében. De ebben az esetben nemcsak azt kell figyelembe vennünk, hogy kinek állhat érdekében, de azt is: ki lehet rá képes. Mert lehet, hogy sokaknak állna érdekében, de nem mindegyikük képes rá, hogy lemerüljön a Balti-tenger fenekére, hogy kivitelezzen egy ilyen robbantást. Ennek a két komponensnek egyaránt adottnak kell lennie: kinek áll érdekében, és ki lehet rá képes, hogy megtegye.”

Tucker erre megkérdezte az orosz elnöktől azt is, hogy ha van bizonyítéka arra, hogy ki követte el a merényletet, miért nem hozza nyilvánosságra? Az orosz elnök erre nevetve többek között rámutatott: „a propaganda világában nagyon nehéz legyőzni az Egyesült Államokat. Mert az Egyesült Államok irányítja a világ összes, és számos európai médiumát is”, valamint mint fogalmazott:

reflektorfénybe kerülne az infomációink forrása, és nem nyernénk vele semmit. Az egész világ számára világos, mi történt, még az amerikai elemzők is nyíltan beszélnek róla”.

Az orosz elnökkel készült teljes, angol nyelvű interjút itt nézheti meg, magyar nyelvű összefoglalónkat pedig ide kattintva olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 207 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. február 12. 14:37 Szerkesztve
"Falióra tábornok- Krupp Skya 2024. február 09. 10:35 "hozzá állás". az, bazmeg. miért van az, hogy a leghangosabban magyarkodók képtelenek alapfokon írni-olvasni a magyar nyelvet?" Falióra tábornok: Nem tudja leírni a hozzá állást Krupp Skya nem, nem tudja, ezzel fel is mentett minket a csőrobbantás háborúsbűne alól. Ez akkorra nagy felmentés számunkra, hogy az csak na. Ha az ÁVH-nk nem tudta volna leírni, helyesen, hogy hozzá állás, ez felmentés lett volna Rajk Lászlónak, Nagy Imrének, de mi le tudtuk írni helyesen a hozzá állást, ezért akasztottuk fel őket. Mi másért?
kobi40
2024. február 10. 05:00
Elemi logika: érdeke, megteheti? Akkor ő volt.
balu3
2024. február 09. 17:13
Mégsem a lengyelek, mégsem a németek, egyenesen a C.I.A . - Megafon, M1, Mandiner stb hazudott?
Felhasználo74
2024. február 09. 15:18
Hm németeknél nem csak a gazdák fognak tüntetni de a gyárosok is 😁😁 azért érdekes nem hogy a barátom úgy fel robbantja a gáz vezetékemet mint a szél 😁nem az övét az enyémet! 😁 Ezért mindenképp megkérdezném buzi e vagy ? Kíváncsi lennék rá fonder lejebb feltette a kérdést ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!