Az EU hagyna egy kiskaput az ukránoknak, Magyarország közbelép

2024. március 28. 10:31

Bár az európai gazdák tiltakozásának hatására, az EP-választások közeledtével szigorítanának az ukrán importon az Európai Unió vezetői, ám a búza mennyiségét nem korlátoznák, ami Magyarország számára értelemszerűen elfogadhatatlan.

2024. március 28. 10:31
VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Az uniós tagállamok a határértékek kiigazításával, de a búza mennyiségének korlátozása nélkül szigorítanák az Ukrajnából származó mezőgazdasági importot – írják a francia lapok, többek között a Le Monde.

A cikk idézte Nagy István magyar agrárminisztert is, aki kijelentette,

mivel újra működnek a fekete-tengeri útvonalak és az ukrán termékek megtalálták piacukat, a búza bevonása nélküli megállapodás elfogadhatatlan Magyarország számára.

Nem véletlen, hogy Franciaországban kiemelten foglalkoznak az üggyel, hiszen az ottani gazdák – más EU-s tagállamokhoz hasonlóan – teljesen kiakadtak azon, hogy kormányuk nem védi meg őket az ukrán gabonadömpinggel szemben.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:04
🍓 ️ ­A­­­ ­­d­­ö­­g­­ö­s­­­ ­­l­á­­­n­­­y­­o­k­­­ ­­v­­á­­­r­­n­a­­k­­ ­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­­­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
KBA98
2024. március 28. 16:32
Az ukránok semmiféle kapu nem kell! Sőt a szomszédságuk sem!
alexandrosz-2
2024. március 28. 15:51 Szerkesztve
Ne feledjük egy pillanatig sem, hogy lazán ránkzúditottak a magyargyilkos hoholok 3,5 millió tonna gabonát. A hazai hatóságoknak szeme se rebbent. A vètótlan köpcös geci, meg a zsideszes bandája asszisztálásával. Meg mézet. Meg bármit. Ma is ezt teszik, csak kerülővel. A kibaszott köpcös vètótlan gecinél, meg a zsideszes bandájánál nem arra kell figyelni, amit hazudnak, hanem arra, amit csinálnak.
atti64
2024. március 28. 13:32
A KÉPEN EUROPA KÉT FÖPATKÁNYA LÁTHATO DE HIÁNYZIK MÉG MAKRONY ÉS LEHETNE SOROLNI A LISTÁT NEM FÉRNE IDE KI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!