Nagyon fontos ügyben tárgyalt Orbán Viktor és Robert Fico

2024. március 25. 09:05

A szlovák kormányfő a tokaji bor megvédését kérte Brüsszelben, a magyar miniszterelnök rendezni szeretné a vitát.

2024. március 25. 09:05
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Robert Fico szlovák miniszterelnök az uniós csúcson arról beszélt Orbán Viktorral, hogy meg kell védeni a szlovák tokaji bor márkáját az európai uniós piacon, mivel a magyar tokaji bortermelők megtámadták a bor szlovák márkájának bejegyzését, amely 1967 óta szerepel az UNESCO listáján – írja az SME.

Fico azt mondta, a magyar kormányfő nem tudott erről a kezdeményezésről, és ezt a vitát kölcsönös megelégedésre akarja rendezni.

A szlovák sajtó arról is ír, hogy az országnak azért nem téríti meg az Európai Unió az Ukrajnának adományozott katonai segélyeket, mert Magyarország blokkolja az ötödik részlet kifizetését. Fico újságírói kérdésre azt felelte, ebben az ügyben nem tárgyalt Orbán Viktorral, de ha szükséges, a szlovák kormány megvédi az ország érdekeit.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­ ­­­d­ö­­g­­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­­y­­o­­­k­­ ­­v­á­r­n­a­­­k­­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
alexandrosz-2
2024. március 25. 18:25
Nagyon fontos ügyekben? Nem hinném. A Dunát továbbra is lopják a tótok. A magyar kettősállampolgárokat megfosztják a tót állampolgàrságuktól. A magyar nyelvhasználatot, anyanyelvi oktatàst elsorvasztják. A történelmi közigazgatási egysègeket visszaállitjàk? Dehogy. A vétötlan köpcös geci szart se ér.
Lajoss
2024. március 25. 16:19
Nagy szellemek,ha találkoznak… 😂😂😂😂😂😂
Patika
2024. március 25. 15:48
meg kell védeni a szlovák tokaji bor márkáját az európai uniós piacon, mivel a magyar tokaji bortermelők megtámadták a bor szlovák márkájának bejegyzését, --- hű bökd meg! Mekkora a vita, amikor csak annyit kellene megnézni, hogy hol van Tokaj... Amennyire én tudom nem Szlovákiában...Tegnap még Magyar Ország városa volt a névadó,...bár ki tudja azóta eltelt már egy éjszaka...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!