Lemondott a skót miniszterelnök, Humza Yousaf

2024. április 29. 13:56

Nem sikerült megállapodni a klímavédelemről, Yousaf repül.

2024. április 29. 13:56
null

Nyitókép: Andrew Milligan / POOL / AFP

Bejelentette lemondását hétfőn Humza Yousaf skót miniszterelnök. Az edinburghi kormányfői hivatalban tartott sajtótájékoztatóján Yousaf közölte azt is, hogy utódjának megválasztásáig ellátja hivatali feladatait. A döntés közvetlen előzményeként Yusaf a múlt héten felmondta az általa eddig vezetett Skót Nemzeti Párt (SNP) és a Zöldek 2021-ben kötött kormányzati együttműködési megállapodását, és ennek nyomán a skóciai zöldpárt miniszterei távoztak a kormányból.

Az SNP-nek jelenleg 63 képviselője van a 129 tagú skót parlamentben, így szüksége volt a kormányzati programok elfogadásához a héttagú zöld frakció támogatására.

A szakításhoz elsősorban az vezetett, hogy az SNP-kormány nemrégiben visszavonta a Zöldekkel közösen kidolgozott hosszú távú környezetvédelmi cselekvési tervet.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Martell 2
2024. április 29. 22:17
A skótok elmebaját mutatja hogy egy muzulmán lehetett a miniszterelnök, ráadásul egy nemzetinek nevezett párt küldte oda.
Dunhill67
2024. április 29. 21:00
skót?...ez?...ez vmi koszos arab,nem skót
xerxesz
2024. április 29. 17:48
a "büszke" skót nép természetesen nem választotta meg ezt az embert, hanem az előző kabinetnek volt minisztere... amikor Nicola Sturgeon lemondott, akkor a Skót Nemzeti Párt (sic!) őt választotta meg elnökének, ezáltal miniszterelnöknek is... annyira büszkék, hogy három bankjuk is nyomtat pénzt, amit még Angliában és Wales-ben is csak nagyon nehezen fogadnak el... leginkább körberöhögnek...
Bell & Sebastian
2024. április 29. 17:01 Szerkesztve
Nyelvvizsga nélküli diplomások, MMXXIV. rész Ott már elértek a Netovább csúcsára, csak a gyroszosok jelentkeznek politicusnak. Mintha egy vásári bugyiárus cigó válogatná az aranytorkú lehány pacsirtákat a tévében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!