Nagyon várják már az ukránok az amerikai katonai segélyt – kívánságlistájuk is van

2024. április 23. 16:46

„A győzelemhez lőszerre van szükségünk... a tüzérségünk éhezik” – mondta a szombati szavazás után a CNN-nek az ukrán erők egyik tüzérségi felderítő parancsnoka.

2024. április 23. 16:46

Nyitókép: Benjamin Cremel/AFP

Az ukrajnai fronton szolgáló katonák szerint az a lehetőség, hogy az amerikai kongresszus véglegesen jóváhagyja a Kijevnek szánt 60 milliárd dolláros katonai segélycsomagot, óriási morális lökést ad, miközben Oroszország igyekszik fokozni előrenyomulását. Az Egyesült Államok képviselőházában szombaton elfogadott ukrajnai segélytörvényt kedden kell a szenátus elé terjeszteni. Ha a kongresszus felsőháza elfogadja, akkor Joe Biden elnök kijelentette, hogy azonnal aláírja a törvényt, hogy „gyorsan küldhessünk fegyvereket és felszerelést Ukrajnának, hogy kielégíthessük sürgős harctéri szükségleteiket”.

Ukrajna kívánságlistája nem titok. A lista élén: tüzérségi lövedékek és légvédelmi rendszerek.

Az ukrán katonák a frontvonalakon hónapok óta arról beszélnek, hogy az orosz erők súlyosan alulmúlják őket. Volodimir Zelenszkij elnök nemrég azt mondta, hogy az arány 10:1 Oroszország javára.

Ezt is ajánljuk a témában

A győzelemhez lőszerre van szükségünk... a tüzérségünk éhezik”

– mondta a szombati szavazás után a CNN-nek az ukrán erők egyik tüzérségi felderítő parancsnoka.

Most, hogy az új amerikai katonai segély látszólag csak napokra van attól, hogy zöld utat kapjon, a kérdés az, hogy milyen gyorsan jutnak el a frontvonalhoz a létfontosságú lőszerek, amelyek megállíthatják az orosz előrenyomulást.

Ezt is ajánljuk a témában

Amerikai tisztviselők azt nyilatkozták múlt héten, a képviselőházi szavazás előtt, hogy  hogy a védelmi minisztérium készen áll a gyors reagálásra és a hadianyag már úton lesz napokon belül. Ez azért lehetséges, mert a segély nagy részét már előre elhelyezték németországi és lengyelországi raktárakban, ami nyilvánvalóan lerövidítené az Ukrajnába való eljuttatáshoz szükséges időt. 

A határátlépést követően a kijevi tisztviselők igyekeznek majd a lehető leggyorsabban eljuttatni oda, ahol szükség van rá – de ez még mindig jelentős logisztikai kihívást jelent majd, tekintve az érintett anyag hatalmas mennyiségét.

Tehát az idézett 10:1 arányú előny, amelyet Oroszország jelenleg élvez, nem fog azonnal megszűnni.

 

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­­l­á­­n­y­­­o­­k­­ ­­v­­­á­r­­n­a­k­­­ ­­­r­­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­­𝗡
Lajoss
2024. április 24. 13:20
Érdekes,a lengyel elnök még a Trumpot is meg tudta győzni… A csüngőhasú a fasorban sincs…hála Istennek! 🙏
zsuzsa-963
2024. április 24. 02:59
Ahogy a lőszer átlépi az ukrán határt szabad célpont lesz az orosz rakétáknak, és még mielőtt kiosztanák úgy egyben fel lesz robbantva
szabadabb
2024. április 24. 01:16
Para hogy listával mennek koldulni...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!