Történelmi pillanat: Ferenc pápa részt vesz a G7 csúcstalálkozóján

2024. április 26. 20:31

A hírt Giorgia Meloni olasz miniszterelnök jelentette be.

2024. április 26. 20:31
FERENC pápa

Nyitókép: MTI/AP/Alessandra Tarantino

Ferenc pápa részt vesz a G7 vezetőinek idei csúcstalálkozóján, hogy megvitassa a mesterséges intelligencia (AI) jelentette kihívásokat – közölte pénteken Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, szúrta ki a Reuters. A pápa idén figyelmeztetett a mesterséges intelligencia „perverz” veszélyeire, és megújította felhívását, hogy világszerte szabályozni kell a mesterséges intelligencia hasznosítását a közjó érdekében.

A G7-ek június 13-15. között a dél-olaszországi Puglia régióban tartják a találkozót, amelyen az Egyesült Államok, Németország, Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország, Kanada és Japán vezetői, valamint néhány külön meghívott vendég vesz részt.

„Ez az első alkalom a történelemben, hogy egy pápa részt vesz a G7-ek munkájában” 

mondta Meloni egy videoüzenetben. Elmondta, hogy részt vesz a mesterséges intelligenciának szentelt ülésszakon, amelyet „korunk egyik legnagyobb antropológiai kihívásának” nevezett. „Meggyőződésem, hogy Őszentsége jelenléte döntő mértékben hozzá fog járulni a mesterséges intelligencia etikai és kulturális szabályozási keretének kidolgozásához” – mondta Meloni. Olaszország, amely jelenleg a G7-ek soros elnökségét tölti be, a héten elfogadott egy törvényjavaslatot, amelynek célja a mesterséges intelligencia használatára vonatkozó alapvető szabályok lefektetése, az ágazatba történő beruházások kijelölése és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos bűncselekmények szankcionálása.

„Ez egy olyan technológia, amely nagy lehetőségeket teremthet, de hatalmas kockázatokat is hordoz, valamint elkerülhetetlenül hatással van a globális egyensúlyra” – mondta Meloni pénteken, hozzátéve, hogy az AI-nak „emberközpontúnak és ember által ellenőrzöttnek” kell lennie.

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. április 27. 16:43
Pénzt kérnek tőle fegyverekre Ukrajnának. Ide a rozsdást!
Patika
2024. április 27. 04:23
Mi a fene! Ki gondolta volna, hogy a Vatikánnak ennyi pénze van?! (vagy ott az egy főre jutó GDP nagyobb, mint a top hit?)
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 26. 21:20
Na, a pápa is előbb került oda, mint a pöttöm! 🤣🤣🤣🤣🤣
véna
2024. április 26. 20:59
Mi van, megugrott a Vatikán GDP-je talán? Nyakunkon a világvége, jól megy most a rózsafűzér? Bár ismerek templomba járó kommunistát, szerinte összeegyeztethető.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!