Brassót is elfoglalnák a román szélsőségesek

2024. május 02. 05:35

A hírhedt magyargyűlölő Dan Tanasă indul a nagyváros polgármesteri székéért a Románok Egyesüléséért Szövetség színeiben.

2024. május 02. 05:35
Top,View,Of,The,Old,Town,Of,Brasov,In,Romania.

Nyitókép: Shutterstock

A festői fekvésű Brassó nemcsak Erdélynek, hanem Romániának is az egyik legnagyobb és legfejlettebb városa. A negyedmilliós lakosság közel 10 százaléka magyar. A Wizz Air július elején rendszeres járatot indít Budapestről, ami szorosabbá fűzheti az anyaország és a barcasági megyeszékhely kapcsolatát. Ebbe a képbe készül belerondítani a szélsőjobboldali Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) a nyári önkormányzati választáson.

Kirsch Gábor, az RMDSZ Brassó megyei szervezetének elnöke lapunknak azt mondja, hogy a településen hagyományosan kiegyensúlyozott a román–magyar együttélés. Sokan multikulturális városnak mondják Brassót, de ő ragaszkodik az interetnikus jelzőhöz, hiszen ez arra mutat rá, hogy a közösségek nem párhuzamosan egymás mellett élnek, hanem folyamatos a párbeszéd köztük.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syndicalist-Cat
2024. május 02. 15:27
Addig nem lesz igazság amíg a kecskebaszókat vissza nem űzzük a hegyeken túlra!
free-1
2024. május 02. 06:55
A várost építő szászok rossz lóra tettek Trianonban. 800 évig sokasodtak, gazdagodtak javakban és kultúrában Magyarországon. Romániához csatlakozva az felszámolta és elüldözte közösségüket, mint a rabszolgapiacon (vagy mint a marhavásáron) darabra eladta őket Németországnak. (Ahogyan a zsidó közösséget is: 400 fő zsidó emberenként kapott Románia egy baromfifeldolgozó üzemet). Így lett a román történelem és román építészet díszköve Brassó (mert így tanítják a román iskolákban). Ez a mai román felfogás és közhiedelem, már csak a 800 éves szász temetőket kell eldózerolni és már készen is vagyunk. Egyetlen kisebbség maradt Romániában, a magyar. Itt is nagyon eredményes a román rasszista és kisebbségellenes hivatalos román állami apparátus, keményen és fondorlatosan dolgoznak a magyarok felszámolásán. Egy két magyart azért meg akarnak hagyni dísznek, ahogyan a szászoknál is tették. Erre jó példa az identitászavaros román elnök, a rasszista román államaparátus bábembere, Johannis.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!