Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Lelőttek egy méregdrága amerikai robotrepülőgépet Jemen térségében

2024. május 17. 08:23

Sajtóhírek szerint Marib város közelében zuhanhatott le az amerikai harci drón.

2024. május 17. 08:23
US Defense Department Releases Footage Of Black Sea Drone Incident

Nyitókép: US Defense Department European Command via Getty Images

Ahogy a Mandiner korábban megírta, sorra semmisülnek meg az USA méregdrága, 30 millió dolláros drónjai a húszi lázadók ellen folytatott katonai konfliktusban. Ebbe a sorba illik a méregdrága MQ-9 Reaper katonai drón lelövése is, amelyet ugyan eddig csak a jemeni források erősítettek meg, de az internetre felkerültek a drón feltételezett roncsairól készült fotók – írta meg a Portfolio.

Csütörtök este jemeni források több fényképet is közzétettek, amelyek azt bizonyíthatják, hogy a húszi csoportnak ismét sikerült lelőnie egy nagy értékű, amerikai MQ-9 Reaper drónt. A robotrepülőgép roncsaira állítólag Marib város közelében bukkantak rá.

Valószínűleg ez lehet a negyedik MQ-9-es, amelyet Jemenben vagy annak környékén lőttek le azóta, hogy az Egyesült Államok 2023 novemberében megkezdte katonai műveleteit a húszik ellen.

A felvételek alapján úgy tűnik, hogy az eddig lezuhant négy drón közül a mostaninak a roncsa a legkevésbé sérült.

A roncsok feltételezett roncsairól készült fotókat itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­k­­e­­­l­­d­­­ ­a­­ ­s­z­­­e­­x­­­i­­ ­­p­u­n­c­­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
453682
2024. május 17. 14:26
Azt várom amikor lelövik az első f35 gépet. Robotrepülőt lelőni nem nagy kihívás.
B_kanya
2024. május 17. 13:31
"remi 2024. május 17. 13:08 A houtik által nyilvánosságra hozott fotókat elnézve ez a reapert meglehet MANPADS vagy egyéb kisebb erejű eszközzel szedhették le (vagy akár sima hajtóműleállás), nagyon egyben maradt. " Azon gondolkodom, hogy egy 300 km/h körüli gazdaságos sebességű drónt lelőnek-e a huszik a meglévő Mi-8/17-eseikre rakott Iglával?
B_kanya
2024. május 17. 13:29
"Tommaso 2024. május 17. 11:53 Az egész világ (minden országa) kereskedelmének károkat okoznak a jemeni amatőr terroristák. Éppen ezért érthetetlen, hogy a Nyugat miért nem csap le rájuk keményebben." Talán elgondolkodhatnának a tomma$$o félék, hogy ha az EU-tag NATO hadihajók sorra lépnek le a zónából, részben "szárazra lőttük a tárat", részben "ööö... hát lefagyott a rendszer"... Akkor valami mégis van abban, hogy alapvető problémák vannak a bezzegnyugati hadiiparral - drágán, keveset és megbízhatatlant termel. És ha ezt belátja az ember, csakis Európa ELLENSÉGE akarja letolt gatyában seggberúgni a medvét és Európa ELLENSÉGEI küldik Szibéria kincseit Kínába, az EU ipara helyett. Érted ugye, tomika?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!