Megvan a második magyar Michelin-csillag

2011. március 16. 10:51

A világ egyik legismertebb étterem-kalauza újabb magyar névvel gyarapodott, miután a Costes megőrizte tavaly megszerzett helyét. Az első magyar Michelin-csillagot most újabb követi, melynek tulajdonosa az V. kerületben, a Gerbeaud épületben található Onyx.

2011. március 16. 10:51

Tavaly a világ egyik legismertebb étterem-kalauza a Gerendai Károly érdekeltségébe tartozó Costest jutalmazta csillaggal. Az első magyar Michelin-csillagot most újabb követi, melynek tulajdonosa az V. kerületben, a Gerbeaud épületben található Onyx. Az étterem séfje, Széll Tamás éppen beteg, de a Világevő blognak elmondta: nagyon boldog és talán még fel se fogta, hogy mi történt. Az Onyx étterem 2007. áprilisában nyitott meg, ám a konyhában dolgozó csapat már közel 10 éve együtt dolgozik.

A Michelin maximálisan 3 csillagot oszt ki Európa legjobb éttermeinek. Leírásuk szerint az egy csillag azt jelenti, hogy az adott étterem kategóriájában nagyon jó, míg a két csillaggal jutalmazott étterem visszatérésre is ajánlott. Három csillagot az az étterem kap, aminek meglátogatásáért érdemes ellátogatni az adott városba.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!