Légli Gesztenyés Rajnai Rizling 2008

2012. február 19. 08:32

Nagyon komplex, nagyon szép bor, minden a helyén van benne.

2012. február 19. 08:32
Élet és bor

„Jóféle rizling a Gesztenyésből, dűlőszelekció, 13 gramm maradékcukor. Csodálatos, érett, világos sárga szín, üde és tiszta. A szokásosnál egy picikét sűrűbb mozgás már utal a cukorra, amit rejt a bor. Illatában ott a méz, a birsalma és a barack, de a citrusféléket sem kell sokáig keresgélni. A korty pazar és rendkívül komplex: ropogós, üde, élénk savak nem kevés citrusos ízzel. Izgalmas, szép és betölti a szájat. A cukor ügyesen kompenzál, egyáltalán nem nyomja el a fajtára jellemző élénk savakat és gyümölcsöket, inkább csak tovább fokozza a komplexitást, még egy dimenziót, még egy réteget ad a bornak. A lecsengése is rendkívül szép, és viszonylag hosszú. Rengeteg minerális jegy, kövesség-sósság, egyéb rejtélyes ízek, meg sem tudom fejteni hirtelen, meg tulajdonképpen nem is akarom. Nagyon komplex, nagyon szép bor, minden a helyén van benne, ezért kapjon 7 pontot, nem érzem soknak egy kicsit sem.”

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!