Piacon a Dining Guide Food Show

2012. szeptember 06. 08:54

Gasztrohétvége közeleg: a Hold utcai piacon megismerkedhetünk a főváros legjobb hamburgereseivel, gyrososaival, kolbászosaival, de kóstolhatunk többek között kínai fogásokat, balkáni pljeskavicát, magyar kaviárt és lángost is.

2012. szeptember 06. 08:54

A Dining Guide étteremkalauz 2011-ben hagyományteremtő szándékkal indította el az ingyenes gasztronómiai programsorozatot, hogy nagyszabású rendezvény keretében hirdesse ki az év étterme díj jelöltjeit, személyesen is bemutassa az ország legismertebb gasztrobloggereit és megismertesse a gyermekekkel is a sütés-főzés örömét – olvasható a szervezők közleményben. A Hold utcai piac felső karéján az érdeklődők megismerkedhetnek a főváros legjobb hamburgereseivel, gyrososaival, kolbászosaival, de kóstolhatnak többek között kínai fogásokat, balkáni pljeskavicát, magyar kaviárt és lángost is. Desszertként kézműves fagyi és gofri csábítja a vendégeket. Az ételek mellé kézműves söröket, borokat és pezsgőt kínál a háromnapos fesztivál.

Magyarország legismertebb, nemzetközi versenyeken is szép eredményeket elért gasztrobloggerei mérik össze főzőtudásukat a Blogkóstoló versenyén szombaton és vasárnap. A megmérettetésen az egymást háromóránként váltó háromfős csapatok ételeit háromfogásos menübe rendezve meg is lehet kóstolni. Kiderül többek között, hogy a lecsó ölthet szusi formát, a Rákóczi túrós kerülhet pohárba, és átértelmeződik a Túró Rudi is.

A KukTanoda Főzőiskola a rendezvény teljes ideje alatt várja konyhájába a családokat. A gyerekek szakértő felügyelet mellett kóstolhatnak bele a konyhaművészetbe, az elkészült ételeket pedig a helyszínen elfogyaszthatják vagy akár haza is vihetik. A 10-15 év közötti ifjú séfek főzőversenyen is részt vehetnek, ennek előválogatóját rendezik meg a food shown. A különleges gasztrohétvége részletes programja és a hozzá kapcsolódó fontos információk megtalálhatók a www.diningguide.hu/foodshow2012 internetes oldalon.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!