Áder János egri bort iszik a borfesztiválon

2013. szeptember 12. 19:04

A köztársasági elnök az egri borászok új közös fehér csúcsborát, a 2012-es Egri Csillag Grand Superiort kóstolja egy nemrég a Facebookon felbukkant képen, melynek helyszíne a budavári borfesztivál.

2013. szeptember 12. 19:04

Az egri borászok új csúcsborát, az Egri Csillag Grand Superiort kóstolja Áder János egy a Facebookon nemrég felbukkant fényképen. A bort öt borász készítette közösen, hogy megmutassa, Eger nemcsak vörösborban, hanem fehérben is tud nagyot alkotni. Bolyki János, Gál Lajos, Gál Tibor, Lőrincz György és Thummerer Vilmos az öt borász, akinek boraiból a végeredmény elkészült – ezt kóstolta a borfesztiválon az államfő is a rendezvényt szervező Zilai Zoltán és az egri borászok társaságában.

Az Egri Csillag Grand Superior esetében hektáronként 35 hektoliter lehet a maximális terméshozam, előírás a legalább 20-as mustfok, valamint a fahordós és palackos érlelés. A Csillag érleléséhez rövidebb időre van szükség, mint a Bikavér esetében, így a 2012-es egri fehér Grand Superior hamarabb kerülhet majd forgalomba, mint vörös párja. A 2012-es Grand Superior chardonnay, viognier, olaszrizling és hárslevelű házasítása.

Az MTI jóvoltából itt van pár fénykép, amin a köztársasági elnök éppen Frittmann-borok kóstolása közben, illetve borlovagok társaságában látható:

Áder János kitüntetett figyelemmel követi a hazai boréletet: februárban részt vett az Év bortermelője díj átadásán és az azt követő díszvacsorán is.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. január 08. 17:25
Remélhetőleg Áder elnöki borát is a CBA fogja árulni, ahogy Schmittével tette - http://hvg.hu/itthon/20110427_schmitt_pal_bora_cba
liberálzöld.
2013. szeptember 22. 15:01
Meg tudom érteni, hogy piál a Jani! Ezt az ócskaságot amit képvisel, nehéz is lenne józanul bírni!
*ufó*
2013. szeptember 12. 22:54
ez a legkirájabb 4kézláb is hipphopp hazaér :) ha meg pecázni akar az ablakból, ott a duna előtte ...
bolá
2013. szeptember 12. 21:37
'Bolyki János, Gál Lajos, Gál Tibor, Lőrincz György az öt borász' - maligán az ötödik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!