Takács Lajos: Egy szőlőskertet szeretnék

2013. szeptember 24. 15:25

Ha a szemnek valami jó, és jól esik ránézni, akkor nagy baj nem lehet a háttérrel sem – vallja Takács Lajos, a somlói Hollóvár Pincészet borásza.

2013. szeptember 24. 15:25

„Lassan jutottam el oda, hogy a szemléletem megváltozzon. Az a célom, hogy puszta fizikai erővel készítsem el a boraimat. Nem akarok használni áramot, traktort, szivattyút, acélt, ként. Nem nagy mennyiséget akarok, 2-3000 palack elegendő. De az mind természetes legyen. Egy szőlőskertet szeretnék csinálni, ami olyan, mint egy csendélet. De fontos, hogy bort akarok ott készíteni” – árulta el Takács Lajos, a somlói Hollóvár Pincészet tulajdonosa-borásza a természetes borokat készítő borászokat tömörítő Terra Hungarica videójában.

„Azt akarom elérni, hogy jól essen ránézni. A szőlőskertben foltok vannak. Nincsenek sorok. Rovarok vannak benne, állatok, fűszernövények, virágok. Azt akarom, hogy ott jó érzés legyen leülni. Nekem is, másoknak is, és ott jó legyen inni a bort. És meg akarom hagyni a teret mindenkinek. Állatnak, növénynek, embernek egyaránt” – mesélte a somlói borász.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!