Ilyen egy sommelier verseny

2013. október 18. 10:50

Kovács Antal sommelier Varga Norberttel, az Onyx étterem sommelier-jével beszélgetett a 2013-as sommelier Európa-bajnokságról.

2013. október 18. 10:50

A beszélgetésből kiderült, hogy a verseny korábban két fordulóból állt, ma már azonban három körben derül ki, ki Európa legjobb sommelier-je. Az első fordulóban négy feladatot kellett teljesíteni a versenyzőknek. Elsőként egy tesztet kellett kitölteni, majd két bort részletesen leírni, valamint három párlatot felismerni, végül egy vörösbort négy perc alatt dekantálni. A legjobb tíz versenyző ezután jutott a középdöntőbe, akiknek gyakorlati feladatokat kellett teljesíteni. Majd a legjobbak egy színpadon mutatták be a tudásukat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!