Mádon járt a TV2, de járhatott volna máshol is

2013. október 10. 10:23

Balassa István, a Szent Tamás Pincészet borásza a TV2 Magyarország jövünk című műsorban bemutatta a híres mádi dűlőket, majd Tokaji sajtokat, aszúszemet és friss mustot kóstoltatott.

2013. október 10. 10:23

Mindig érdekes, hogyan jelenik meg egy magyarországi pincészet vagy akár egy egész borvidék a hazai kereskedelmi médiában. Jól többnyire nem jön ki belőle senki, a pincészetnél már annak is örülnek, hogy egyáltalán szerepelt a nevük a műsorban. Persze nehéz elmagyarázni bármit is borról, terroirról, szőlőfajtákról az ezekről valószínűleg semmit nem értő 18-49-es célcsoport nagy átlagának, de az igyekezet soha nem áll rosszul a tévének. Nézzük, hogy oldotta meg ezt a feladatot a TV2 Tokaj-Hegyalján!

A stábot Balassa István, a Szent Tamás Pincészet borásza fogadta, akiről annyit tudtunk meg, hogy egy remek borász. Balassa a Szent Tamás, a Nyulászó, és a Betsek dűlőknél igyekezett bemutatni a különböző tufafajtákat, és azt is elmondta, hogy ez azért fontos, mert a különböző talajok különböző ízeket és illatokat képesek a szőlőben kihozni, ami később a borokban is megjelenik. A műsor további részeiben egy kecskefarmra látogattak, majd az Első Mádi Borházban először egy rózsaborssal fűszerezett, tokaji pincében érlelt sajtot, később egy büdös sajtot kóstolhatott a két műsorvezető. Ezután kimentek a szőlőbe, ahol szüreteltek egy kicsit, majd aszúszemet kóstolhattak Balassával. Ezután megnézték a pincészet feldolgozóját, ahol az általuk szüretelt szőlőt lepréselték, és annak mustját megkóstolták. Nyami!

A probléma ezzel csak az, hogy hiába volt a terroirbemutató az elején, ezt az egész műsort bárhol máshol is felvehették volna, nemcsak Hegyalján. Hiszen sajt nemcsak Tokajban készül, botritisz van máshol is, és borászból is terem egy pár a többi borvidéken. Igaz, nem pont Balassa Istvánnak hívják őket. Éppen ezért valahol ott kezdődne egy ilyen műsor, még ha csak pár perces is, hogy elmondjak nekünk, miért éppen Balassa Istvánhoz ment a stáb forgatni - nem csak annyit, hogy ő egy remek borász -, és mitől és miben másak az ő borai, mint a többieké. Majd legközelebb.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!