Bukolyi Marcell kapta a Gál Tibor-emlékdíjat

2014. február 25. 13:12

Bukolyi Marcell, az egri Bukolyi Családi Birtok borásza kapta idén a Gál Tibor-emlékdíjat, melyet az a tehetséges fiatal borász kap meg minden évben, aki a borfogyasztó közönségtől a legtöbb szavazatot kapta.

2014. február 25. 13:12

A Gál Tibor-emlékdíjjal kilencedik éve díjazzák a tehetséges fiatal borászokat. Idén Egerbe került a díj, mégpedig a Bukolyi Családi Birtok borászához, Bukolyi Marcellhez. A díj jelöltjeinek kiválasztását az év bortermelője cím birtokosai végezték, a nagyközönség ezekből szavazhatott arra a borászra, akinek a pincéjében leginkább látni szeretné a kitüntetést. A Vinoport híre szerint Bukolyi Marcell mögött dobogós helyen végzett a villányi Szemes József és Varkoly Ádám, a szerencsi Árpád-hegy Pince borásza.

Bukolyi Marcell nemrég a Gault&Millau-nak adott interjút borászati filozófiájáról, melyben többek között ezt is mondta: „Gyakran azt a kritikát kapom, hogy túl sokat beszélek édesapámról. Ez lehet, hogy így van, de őt, amikor a borral való kapcsolatomról kérdeznek, nem tudom megkerülni, és nem is szeretném. Jelenleg mégsem foglalkoztatja a borkészítés, teljesen visszavonult ettől a tevékenységtől, mindig újabb és újabb dolgokon töri a fejét. Én viszont ebben nőttem fel, ebbe szerettem bele, ezért nem tudom másképp elképzelni a jövőmet, csak borászként, és remélem azt, hogy van is keresnivalóm a bor körül.”

A Bukolyi-borok legfrissebb évjáratának palackjai 2000 forint körül kezdődnek. A borok nagy része már elfogyott a boltok polcairól, ám a Pinceáronnál még találni egy-két palackot, vagy a Bor-bolt.hu-nál, ahol úgy tűnik, kevésbé fogy a szortiment.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!