Robbant a soproni MSZP, kitálalt az egyik kilépő
Kránitz László szerint sosem kaptak választ arra, miért Jakál Adriennt kell indítani, ha rendre vereséget szenved.
Egy természetes bor, ami tényleg arról szól, hogy megszületik, annak más a mélysége, és az libabőrt okoz – mondja a soproni borász Ráspi, aki szerint ma a világban sok minden könnyen érthetővé van téve, többek közt a borok jelentős része is.
„Újra meg kell tanulnunk a bor ízét!” – mondja Horváth József Ráspi, a fertőrákosi borász Kovács Antal sommelier legújabb videójában. Az örökös magyar bajnok sommelier a videót anekdotázással kezdi, mivel egy Sopronban tartott borkóstolója elején kijelentette: „az igazi bor tisztán szőlőből van, a Ráspi meg isten. Ha ez megvan, akkor mehetünk tovább”.
A pincearon.hu vezetője nem véletlen kezdte így akkor a kóstolóját, hiszen Ráspi számára a kézműves borászat egyik legfontosabb igazodási pontja, akinek filozófiáját szerinte sokaknak lenne érdemes (alaposan) átgondolnia, és nem feltétlenül csak a borászatban. Ráspinak emellett komoly szerepe volt abban, hogy a sommelier egyes borokat a kő-juice kifejezéssel jellemez.
A videóból kiderül, hogy mitől is lesz egy bor valójában kő-juice, és az is, hogy a mai világban az embereknek meg kell tanulnia a bor ízét, mivel a technológiai borokhoz nem kell művelődni előtte, mivel azok könnyen érthetőek. Ráspi szerint ő csak vigyáz a szőlőre, és azt igyekszik megtanítani a szőlőnek, hogy egészséges maradjon, mert szükség van rá. A borász szerint mindennek a harmóniáról kell szólnia.