Újra meg kell tanulnunk a bor ízét!

2015. június 19. 22:34

Egy természetes bor, ami tényleg arról szól, hogy megszületik, annak más a mélysége, és az libabőrt okoz – mondja a soproni borász Ráspi, aki szerint ma a világban sok minden könnyen érthetővé van téve, többek közt a borok jelentős része is.

2015. június 19. 22:34

„Újra meg kell tanulnunk a bor ízét!” – mondja Horváth József Ráspi, a fertőrákosi borász Kovács Antal sommelier legújabb videójában. Az örökös magyar bajnok sommelier a videót anekdotázással kezdi, mivel egy Sopronban tartott borkóstolója elején kijelentette: „az igazi bor tisztán szőlőből van, a Ráspi meg isten. Ha ez megvan, akkor mehetünk tovább”.

A pincearon.hu vezetője nem véletlen kezdte így akkor a kóstolóját, hiszen Ráspi számára a kézműves borászat egyik legfontosabb igazodási pontja, akinek filozófiáját szerinte sokaknak lenne érdemes (alaposan) átgondolnia, és nem feltétlenül csak a borászatban. Ráspinak emellett komoly szerepe volt abban, hogy a sommelier egyes borokat a kő-juice kifejezéssel jellemez.

A videóból kiderül, hogy mitől is lesz egy bor valójában kő-juice, és az is, hogy a mai világban az embereknek meg kell tanulnia a bor ízét, mivel a technológiai borokhoz nem kell művelődni előtte, mivel azok könnyen érthetőek. Ráspi szerint ő csak vigyáz a szőlőre, és azt igyekszik megtanítani a szőlőnek, hogy egészséges maradjon, mert szükség van rá. A borász szerint mindennek a harmóniáról kell szólnia.

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. június 20. 21:07
Nem kell.
lynx
2015. június 20. 14:46
Ez nagyon szép és stílusos volt, még ha nem is értek vele egyet mindenben.
Autofocus
2015. június 20. 14:46
Őrült palik vagytok mind a ketten, de minden szó igz volt. Kaló Imréhez mikor mész hasonló ikon-röptetésre?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!