Hogyan főzzünk finom kávét otthon, kotyogósban?

2015. augusztus 24. 10:37

A kotyogó a legelterjedtebb otthoni kávéfőző Kelet-Európában. Berke Sándor barista meséli el, hogyan készítsünk vele isteni kávét.

2015. augusztus 24. 10:37

A Kolozsvári Magyar Napok egyik legnépszerűbb programja szombaton is zsúfolásig töltötte a Koffer könyves kávézót. Berke Sándor baristától tanulhattunk. A Főtér videója.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 27. 02:52
A kotyogóban készül a legjobb kávé. Másba is lehet főzni?
békalepcse
2015. augusztus 25. 18:23
Talán elő kéne venni azt a fizika tankönyvet! Igen is van száz fok feletti víz! Nyomáson például, de ha az edény amiben melegítjük nem buborékképző felületű és a víz kevés gázt tartalmaz, akkor normál nyomáson is túlhevíthető akár háromszáz fokig! Például nagy kazánoknál fordul elő, amikor a víz bevonja valami nyálkás anyaggal a kazán falát és a vizet visszacirkuláltatják, tehát gáztalanítva van, akkor előfordult a rejtélyes kazánrobbanás. Mert amikor a víz túl van hevítve, akkor egy pici ütés is elegendő hogy robbanásszerűen szublimáljon. Főleg hajókon fordult ez elő, amikor oldalba kapta egy hullám.
Ígymegyez
2015. augusztus 25. 12:45
Rendben, igazad van, én sem néztem utána, köszi! Gőz akkor lesz, mikor a levegőbe kerül. "Hülye" egy folyadék. :)
becskerekiz
2015. augusztus 25. 12:25
Pár évig még hódolhatunk az olyan polgári élvezeteknek, mint a kávéfőzés módjáról való beszéd. Aztán, amikor a vadak végleg elözönlik Európát, már csapdaállításról nézhetünk videóket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!