Ez egy igazi családi vállalkozás

2015. szeptember 29. 15:10

A VS.hu a szekszárdi Mészáros pincészetnél járt, akik elmesélték a család történetét, és azt is megmutatták, hol készülnek a borok.

2015. szeptember 29. 15:10

A VS.hu Szekszárdra látogatott, ahol a Mészáros pincészetet vezető Mészáros családhoz látogattak el. A videóból kiderül, hogy a család már több mint 100 éve foglalkozik szőlőtermeléssel és borkészítéssel Szekszárdon, a családi felmenők között volt olyan, aki hegybíró volt, és hozamkorlátozással készítette el borait.

A pincészet alapítója, Mészáros Pál elmondta: amikor 1994-ben az első tíz hektárnyi szőlőterületét megvette, akkor senki nem tartotta normálisnak, szerencséjére azonban a kockázatvállalás sikerült, és bejött a dolog. A pincészet jelenleg nyolcvan hektáron gazdálkodik, és a család minden tagja részt vesz a vállalkozásban. 

„Nálunk mindenki dolgozik, ha valaki szeretne valamit vásárolni, azt megvásárolhatja, de pénzt nem veszünk ki, tehát ami megtermelődik nyereség, azt mind visszaforgatjuk” – mondta el a pincészet alapítója.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csender
2015. szeptember 30. 10:23
==amikor 1994-ben az első tíz hektárnyi szőlőterületét megvette== Ja, ja, ja! Na, de kitől? Én tudom. Egyszer csúnya vége lesz!
RAMBO
2015. szeptember 29. 23:16
Napszámos kérdése. Aki tud 20 hektáron gazdálkodni, az tud 40 hektáron is, ha van elég embere.
Energetikus
2015. szeptember 29. 19:11
jól csinálják a bort ... - ittam már belöle ... - remélem, újra hozzájuthatok még ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!