Széll Tamás nyerte a magyar Bocuse d'Or-t

2016. február 18. 18:00

Az Onyx étterem séfje, Széll Tamás nyerte meg a FeHoVa keretein belül megtartott hazai Bocuse d'Or versenyt, így idén is ő képviselheti Magyarországot a Budapesten megrendezendő európai döntőben májusban.

2016. február 18. 18:00

Széll Tamás másodszor képviselheti Magyarországot a legrangosabb szakácsversenyen, a Paul Bocuse-ről elnevezett Bocuse d'Or-on. Az Onyx étterem séfje a Hungexpón, a FeHoVa kiállítás keretein belül megtartott hazai döntőn további öt szakácsot utasított maga mögé, így a magyar szurkolók érte szoríthatnak majd május 10-11-e között megrendezendő európai döntőn, amely a verseny történetében először Budapesten lesz.


A hazai dobogó

A hat szakácsnak egy halételt és egy húsételt kellett készíteni, előbbit dunai kecsegéből utóbbit gímszarvasborjúból. Széll Tamás mögött Pohner Ádám, az Olimpia étterem és Volenter István, a 67 Étterem és Bistro séfje végzett. Széll Tamás halétele kecsege garnélával és kagyló veloutéval, míg húsétele sült szarvascomb és gerincfilé volt.


Széll Tamás hala (Fotó: Budavári Dóra)

A versenyen további díjakat is kiosztottak. A legjobb és a legszebb hal díját is Pohner Ádám kapta meg. A legjobb hús díja Szabó Lászlóhoz, míg a legszebb hús díja Széll Tamáshoz került. A legkiemelkedőbb csapatmunka különdíja nem meglepő módon az Onyx étterem csapatához, Széll Tamáshoz és Szabó Kevinhez került. Díjazták a commis-kat is. Az első helyen Szabó László segédje Pozsár Bence, a másodikon Szabó Kevin, míg a harmadikon Szegedi Réka, Győrffy Árpád commis-ja végzett.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. március 18. 11:34
A képhez: No, ilyen adagtól kap egy férfi gutaütést. Egy ételnek csak két dolognak kell megfelelnie: sok és jó. Körítés nem kell.
tunde04
2016. február 19. 07:11
én erről a tányérról csak az ibolyát enném meg. az a fehér hab, egyenesen gusztustalan! és ha ez volt a nyerő kaja, akkor már belegondolni sem merek, milyen volt a többi!
Békanász a hasadon
2016. február 18. 21:21
Na és hol vannak a kvótanők? Műkörmösnél?
Békanász a hasadon
2016. február 18. 21:11
Kizárt. Tamás dolgozik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!