Kacsakatonák hajtják a csigákat a szőlőben

2016. május 27. 11:27

Több mint ezer indiai futókacsa indul minden reggel csigavadász körútra a dél-afrikai Stellenboschban a Vergenoegd borászatban. Kacsamesék különkiadás.

2016. május 27. 11:27

Zajos eljárás, az igaz, de száz százalékig bio. Több mint ezer indiai futókacsa indul minden reggel csigavadász körútra a dél-afrikai Stellenboschban a Vergenoegd borászatban, amiről most a Reuters közölt képeket és videót.

Eleinte csigacsalival dolgoztak a borászatban, viszont a méreganyagok a hasznos rovarokat is elpusztították. Hat kacsával kezdték az átállást 1983-ban az 57 hektáros birtokon. A fenntarthatósági minősítésnél pluszpontot jelentett a vállalkozásnak, hogy kacsákkal dolgoznak. Bár eltartásuk többe kerül, mint a csigacsali és a különböző permetszerek, a fenntartók szerint megérte átállni a környezetbarát módszerre. És a csigavadászok meghálálják a törődést: naponta fél – egy hektár méretű területet lakomáznak tisztára.

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2017. március 27. 23:43
Csodálatos dolog a természet ilyen egyensúlya, vegyi anyag nélkül! Szívesen megnéztem volna (itt, keresgélés nélkül) amikor az "ezred" a bevetési területre ér és végzi munkáját. Eddig még csak csapatnyi futókacsát láttam élőben, csoda jópofák.
3M..
2016. július 26. 10:11
Gyalázat: felgyújtották a kicsinyeit védő vadkacsát Kőbányán! "A madarat felgyújtották, súlyos égési sérüléseivel még legalább egy napot élt." http://www.balrad.com/2016/05/27/jellemhiba/ Szebb Jövőt!
ancilla
2016. május 29. 11:19
Mondd már, hát trágyáznak egy kicsit! :) Remek dolog ez a futókacsa! Nekem is kéne pár darab.
3M..
2016. május 28. 21:29
Igazad van. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!