Rieslinggel vigasztalódnak a németek az EB után

2016. július 10. 12:55

Miután a németek kiestek a foci EB-ről, egy sommelier a német borkirálynővel együtt keresett pár bort, amivel vigasztalódni tudnak.

2016. július 10. 12:55

Bár Herbert Stiglmaier sommelier inkább pezsgővel koccintott volna egy német EB-győzelemre, ez a franciák 2:0-ás Nationalelf fölött aratott győzelme miatt most nem jött össze. Josefine Schlumbergerrel, a Geisenheimben tanuló német borkirálynővel együtt ezért inkább bemutatott három olyan bort, amiben szerinte a németek nemcsak Európa-, de egyenesen világbajnokok. Az első egy rheingaui riesling, ami a borkirálynő szerint kiváló kísérő a gyász mellé, ám nem sokáig leszünk tőle szomorúak.

Schlumberger egy édes moseli rieslinget is ajánl, aminek a sav-cukor összjátéka a sommelier szerint legalább olyan, mint egy Khedira-Kroos-passzjáték. Végül egy spätburgundert bontottak – ez a pinot noir német neve, szigorúan umlauttal.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. július 11. 10:41
Bolondok vannak Németországban is, minden szinten...
3M..
2016. július 11. 10:41
A Führer az akkori megalázott német népnek hatalmas tiszteletet vívott ki a világ szemében, ami legalább a 90-es évekig kitartott. A mai német néppel már nem tudok azonosulni. Szebb Jövőt!
lynx
2016. július 11. 09:41
Mi meg a belga meccsre emlékezünk, eme kis szösszenettel, Lady Gaga ajánlásával minden kedves belgának, és a mandi belgáinak: https://youtu.be/EqrcgQgEn34 A válogatottunkról pedig hallgassuk a hiteles jellemzéseket: https://youtu.be/56p9MpOmqiI
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!