A Száraz November 15. napján már a decemberre gondolok

2016. november 16. 14:39

Mi lesz velem december elsején? Be fogok rúgni? Be fogok akarni még rúgni? Ezen mélázom reggel óta, miután szerda este Száraz November eddigi legkínosabb részegével találkoztam.

2016. november 16. 14:39
Trinks Náci

Szerzőnk, Trinks Ignác úgy döntött: végigcsinálja a Száraz Novembert, tehát egy korty alkoholt nem fogyaszt ebben a hónapban. Náci erről a Mandiner.boron vezet naplót.

*

Kezdek belefásulni a Száraz Novemberbe: az utóbbi napokban annyira nem tűnt fel az alkoholmentesség, hogy naplót írni is majdnem elfelejtettem. Épp ideje volt tehát ismét egy kis kimozdulásnak, ami azonban – a szülinappal megfejelt hétvégi osztálytalálkozó után – önmagában már egyre kevésbé jelent kihívást absztinencia-ügyileg.

A zenés rendezvényt, amit kinéztem szerda estére, jammelésnek hirdették, de csalódásomra nem annyira az improvizációról szólt a dolog, hanem komplett koncertet nyomtak a láthatóan összeszokott zenészek a színpadon. Így is élvezhető volt azért anélkül, hogy unalmassá vált volna: főleg, mivel már jócskán a vége felé estem be. „Mennyivel könnyebb egy koncertet végighallgatni, ha sörözöl közben, nem?” – kérdezték tőlem, és a kólám felett merengve igazat kellett, adjak ennek a meglátásnak. Ha legalább nem csendesülős lett volna – vetődött fel bennem, de aztán eszembe jutott, hogy mindegy is, mert józanul talán nem is lenne kedvem ugrálni.

Megpróbáltam visszaemlékezni, hogy mikor voltam utoljára színjózanul koncerten – nem sikerült, szóval elég rég lehetett. Kiábrándító. Arra gondoltam, hogy decemberben gyorsan visszatérek majd a jól bevált, sörrel/fröccsel kísért koncertlátogatási szokásaimhoz, de aztán történt valami, ami elbizonytalanított. Találkoztam egy, az átlagosnál is kínosabb részeggel: vagyis lehet, hogy csak azért tűnt annak, mert a társaságban ezúttal ő volt az egyetlen. Minimum három-négyszer elmondta ugyanazt a sztorit, amin elsőre én is jót röhögtem, de ő maga még a negyedik elmondás után is. 

Te jó ég, én is ilyen szoktam lenni? – fordult meg a fejemben.

Valószínűleg; ha nem rosszabb. Lehet, hogy decemberben se kellene teljesen letennem a józan, de legalább szolidabban ivós koncertre járás ötletéről? 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fahrenheit 451
2016. november 30. 13:38
Nincs veszve semmi.. :) az adventi, karácsony előtti 40 napos böjt még előttünk.. és aztán már csak ki kell húzni a húsvéti 40 napos böjtig... ;) https://hu.wikipedia.org/wiki/Szerkeszt%C5%91:Mih%C3%A1lyk%C3%B3_P%C3%A9ter/Ideiglenes_szerkeszt%C5%91i_lapok/Kar%C3%A1csony https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyb%C3%B6jt
Fahrenheit 451
2016. november 30. 13:38
nem lehetsz túl régen "keresztény"... "Böjt Korábban szokás volt az adventi időszakban böjtöt tartani. Az adventi böjti idő alatt tiltották a zajos mulatságokat és az ünnepélyes házasságkötéseket, de az utóbbit az 1661. évi nagyszombati zsinat püspöki engedélytől tette függővé. A böjtölés hagyománya a 20. század közepén tűnt el."
Fahrenheit 451
2016. november 30. 13:38
ugyan.. csak a születésemtől.. de azóta legalább tudom, hogy ez mit jelenthet.. ;)
Fahrenheit 451
2016. november 30. 13:38
"Én eléggé unom, hogy mindig" Tildike drága.. ha nincs is olyan ismerősöd akinek szétbeszta az életét, családját az alkoholizmus... olyan még lehet, aki csupán magánjelleggel pusztult bele a korlátozatlan piálásba.. ha eddig még nem lett volna világos, én most kinyilvánítom, hogy ezt a száraz novembert is nagyszerűnek tartom ahhoz, ha csak pár évvel meg lehet hosszabbítani néhány értékes ember életét... én úgy véltem, hogy vannak, akiket vallás révén lehet rábírni kis piaszünetre.. de ha bármi más módon, akkor én azt is örömmel üdvözlöm...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!