„Allahu akbar” – kiáltotta győzelmi beszédében a brit zöldpárti városi tanácsos
Mothin Ali arra is kitért, hogy „nem hagyjuk magunkat elhallgattatni. Fel fogjuk emelni Gáza hangját. Felemeljük Palesztina hangját.”
Amíg az angol borvilág azon vitázik, hogyan nevezzék el Champagne-nyal konkuráló pezsgőiket, az amerikai borpiac lépett. A British Fizz megnevezést le is védetnék.
Egyre nagyobb teret nyernek a Champagne-nyal megegyező módszerrel és szőlőfajtákkal készülő angol pezsgőt az Egyesült Államokban. Míg a brit termelők azon vitáznak, milyen egységes név alatt fussanak pezsgőik, az amerikai borpiac már ki is talált egy brandet, amit amilyen gyorsan csak lehet, le is védetnének, írja a The Drinks Business.
A terv szerint a British Fizz PDO-ba tartozna minden olyan hagyományos, tehát champagne-i metódussal készített palackos erjesztésű pezsgő, amely az Egyesült Királyság területén termelt bármilyen, az OIV által jóváhagyott szőlőfajtából készült.
A British Fizz márkanév egy New York-i borkereskedésnél jelent meg először, és egy amerikai borkereskedő szerint kézenfekvő választás, ráadásul sokkal jobban hangzik, mint a most használatos english sparkling wine, mivel a fogyasztó jellemzően két dologra emlékszik egy ilyen tételt követően: hogy brit volt, és hogy volt benne buborék.