A narancs szépsége

2017. január 06. 09:58

Nem mondom, hogy könnyen érthető bor, de a borértők közt sikert arat. Élmény volt kóstolni. Még nagyon fiatal, szívesen kóstolnám 2-3 év múlva.

2017. január 06. 09:58
Konkoly Mihály
A bor meg én

„Pannonhalmi Apátsági Pincészet, Chardonnay, Narancsbor, 2015

A pincészet honlapja meglehetősen informatív a borral kapcsolatban. A Packalló dűlő termése, amelyen barna erdőtalaj, homokos vályog illetve löszös homok található. A szeptember 28-án szőlőt héjon erjesztettük és négy héten át héjon is tartották.

Egy speciális hordót használtak, amelyet forgattak az erjedés alatt, ezzel is segítve az íz és aromaanyagok kioldódását. Öt hónapig finom seprőn tartották a bort, ez a metódus elősegítette, hogy alacsony szinten legyen tartható a kén. Szűrés és derítés nem történt. 600 palack készült ebből a borból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!