Világraszóló eredményeket értek el paralimpikonjaink Tokióban

2021. szeptember 08. 11:14

„Megszületett a magyar parasport aranycsapata” – mondta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a paralimpikonjaink hazatérése alkalmából rendezett ünnepélyes fogadáson. Videóbeszámoló a Mandiner Sporton.

2021. szeptember 08. 11:14
null

Történelmi rekordokat ért el a tokiói paralimpián szereplő magyar csapat. Megszületett a 150. magyar érem, közöttük a 30. arany, amelyet Illés Fanni paraúszó szerzett. Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke a csapat hivatalos fogadásán rendezett ünnepségen statisztikák egész sorával mutatott rá, hogy parasportolóink világviszonylatban is kiemelkedő sikerei az egész fogyatékkal élő közösség elismerését jelentik. 

„Megszületett a magyar parasport aranycsapata”

– összegezte beszámolóját Szabó László, amikor a Vasas Fáy úti kézilabdacsarnokában megtartott hivatalos csapatköszöntésen foglalta össze, hogy mi mindenben nyitott új fejezetet a nyolcvan versenyszámban rajthoz álló magyar csapat a tokiói paralimpián.

A hét arany-, öt ezüst- és négy bronzérmet, így összesen tizenhat medáliát gyűjtő válogatottjaink

a legeredményesebb olimpiai szereplést produkálták

az 1988-as szöuli olimpiához köthető korszak kezdete óta, amióta az olimpiát és a paralimpiát egy helyszínen és egymást követően rendezik.

Mérföldkőnek számít – hiszen erre eddig nem volt még példa –, hogy

magyar női sportoló nyerte a kerekesszékes vívást,

Veres Amarilla párbajtőr egyéniben diadalmaskodott, de Ekler Luca távolugrásban 563 centis világcsúccsal megszerzett aranya vagy Pálos Péter – a kilenc ével ezelőtti londoni győzelme után – mára elhíresült, „ezért egy ruppót sem adtam volna” kommenttel kísért férfi egyes asztaliteniszben elért első helye is kiemelkedő eredménynek számít. Kiss Péter Pál 200 méteres parakajakban szerzett sprintgyőzelme sokakban Tótka Sándor pár héttel ezelőtti sikerét idézte, és úszóink szekérderéknyi éremgyűjteménye is azt mutatja, az ép sportolók edzésmennyiségét megkívánó szorgalom és alázatos munka megérleli a remélt sikereket.

Nézzék meg a magyar paralimpiai csapat fogadásáról készült videóösszefoglalónkat! 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palika1955
2021. szeptember 09. 22:53
.
Palika1955
2021. szeptember 09. 22:53
.
Palika1955
2021. szeptember 09. 22:53
Minden dicséretet megérdemelnek, de azért isteníteni nem szükséges ezeket.
Zokni
2021. szeptember 09. 22:53
Parany. Bocs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!