Lapátolja a gólokat: magyar a világ legjobbja!

2024. április 22. 18:40

A válogatott focistánál senki nem hatékonyabb büntetők nélkül. Harry Kane csak a nyolcadik, több kevésbé ismert név is szerepel a listán.

2024. április 22. 18:40

Nyitókép: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

***

Ha egy üzlet beindul... Varga Barnabás továbbra is remek ütemben „termeli” a gólokat. A Ferencváros támadója áll annak a rangsornak az élén, amely a büntetők nélküli gólok mérkőzésenkénti átlagát veszi alapul. Összesen 72 labdarúgó-bajnokságot vettek górcső alá, 

egészen rendkívüli a 29 éves csatár produkciója: 1,26 találatot jegyez mérkőzésenként. 

Az üldözők

A sportági statisztikákkal foglalkozó CIES Football Observatory közösségi oldalán megjelent tízes listára azok kerültek fel, akik saját pontvadászatukban legalább 900 percet töltöttek a pályán.
A második legjobb átlaggal a VfB Stuttgartot erősítő guineai válogatott Serhou Guirassy rendelkezik (1,08), a német másodosztályú Kaiserslauternben futballozó Ragnar Ache, illetve a görög élvonalbeli AEK Athénban játszó trinidadi Levi García egyaránt 1,01-es mutatót tudhat magáénak.

Kritika, Kane

A hozzászólok nem alaptalanul jegyzik meg, hogy a bajnokság színvonalát nem veszi figyelembe a vizsgálat. Tegyük hozzá, 2023-ban hiába szerepelt a világ legjobb gólszerzői miatt, az NB I-ben egy-, míg a topligákban két pontot ért egyetlen találat... S az is valóban igaz, hogy például az angol klasszis sokkal több gólt szerzett, Harry Kane 41 meccsen 40 gólnál (a Bundesligában 30/33-nál) jár a Bayern Münchenben, összesen 6-szor talált be büntetőből.

Beszédes számok

Varga Barnabás másodszor lett bajnok a Ferencvárossal, de a mostani az első teljes szezonja a zöld-fehéreknél. Ősszel sérüléssel is bajlódott, így is 19 gólnál tart az NB I-ben 22 mérkőzésen, s minden bizonnyal ismét ő lesz a gólkirály. 

A teljes 2023-2024-es idényben 36 fellépésén 28 gólt szerzett. 

Bár a mostani értékelésbe nem számítanak bele a 11-esek, azért érdemes megjegyezni, hogy Varga büntetőből is többször volt eredményes: a Konferencialigában hármat, a magyar bajnokságban kettőt értékesített. Legutóbb még a Paks játékosaként hibázott: 2023 májusában Riccardo Piscitelli kivédte a lövését, a Mezőkövesd 6-1-re nyert. Azóta a matyóföldiek kiestek az élvonalból, Varga karrierje és gólátlaga magasan ível felfelé. 
 

Egy a sok közül, itt éppen a diósgyőrieknek talált be Varga Barnabás
Fotó: Nemzeti Sport/ Török Attila 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­A­­­ ­d­­ö­g­ö­s­­­ ­­­l­á­n­y­­­o­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­a­­k­­­ ­­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­­𝗡
Robot.vagyok
2024. április 22. 21:38
Oké hogy erősebb bajnokságban jobbak a védők, de a támadók is, így jobb labdákat kap a csatár. Mindenesetre a 2-es szorzó tényleg túlzásnak tűnt.
Squalline
2024. április 22. 19:06
Sajnálom, hogy őt 16 évesen nem volt ki és hol "felfedezze". Persze azért keményebb védelem ellen vagy gyengébben játszó csapatban ő se tud csodát tenni. Mégis, az a srác, ismerhetjük ezt grundról is, aki valahogy szinte mindig gólt szerez. Hogy már megint a Varga. Ezt nem lehet csak tanulni. Ez született ösztön. Ráadásul ebben a típusban a gyenge magyar felhozatal még mindig ad 1-1 figyelemreméltó, csak sajnos a jobb sorsa érdemes jelzőt is magának tudó játékost. Én biztos vagyok benne, hogy ment volna ez neki nívósabb bajnokságban is, sőt. De ez a hajó már elment. Marad neki egy EB, ahol örökre szóló élményeket szerezhet. Magának is, hogy csak elért valamit az adottságával. Mert benne van. Hátha, meglátjuk, én kívánom neki. Kell is. Mert szükség lehet azokra a fejesekre, pöccintésekre, 16-oson belüli okos finom utolsó passzokra, egy olyanra aki "véletlenül" már megint jókor jó helyen van. Nagyon kell, ha a csoportban jutni akarunk valamire. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!