Lőw Zsolt a Mandinernek elárulta, jön-e Újpestre

2024. április 19. 05:25

A német sztárklub, a Bayern München labdarúgócsapatának másodedzője a nyártól szabaddá válik. Információnk szerint Szalai Ádámot is megkörnyékezték a lilák.

2024. április 19. 05:25
null
Kiss B. László

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

 

„Rengeteg munka vár ránk, amit el kell végeznünk. Az, hogy lezárult az adásvétel, még csak a kezdet” – nyilatkozta még márciusban az Újpest FC honlapján a klub új ügyvezetője, Benczédi Balázs. Mint köztudott, az eddigi belga tulajdonos, Roderick Duchatelet a múlt hónapban eladta a labdarúgó NB I-ben szereplő csapatot üzemeltető céget, az Újpest 1885 Futball Kft.-t a Mol Vagyonkezelő Zrt.-nek. Azóta nagyon keveset hallani arról, mi zajlik a háttérben, kivel, kikkel szeretnék megerősíteni az együttest.

Benczédi azért akkor hozzátette, nem szeretne ígérgetésekbe bocsátkozni, de minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy az Újpest újra sikeres, nagy csapat legyen.

Az Újpest új ügyvezetője, Benczédi Balázs tudja, rengeteget kell dolgozniuk azért, hogy újra nagy csapat legyen a Megyeri úton 
Fotó: Újpest FC

„Természetesen elkezdtem a feladatok priorizálását és a következő szezonra való előkészületeket, de ezekről akkor szeretnénk részletes tájékoztatást adni, amikor eljött ennek az ideje. 

Fontos, hogy mindannyian türelmesek legyünk, és higgyünk abban a munkában, amit az edzők, vezetők és mindenki más végez a klubnál. 

Bizalmat kell szavaznunk egymásnak. Szisztematikus és kitartó munkában hiszek” – jelentette ki az új ügyvezető.

Szalai Ádám nemet mondott

Tehát a tárgyalások, a megkeresések folyamatosan zajlanak a háttérben. A Mandiner információja szerint a lilák már beszéltek Szalai Ádámmal, akit sportigazgatónak szerettek volna megnyerni, azonban a 86-szoros korábbi válogatott labdarúgó nemet mondott. A remek nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező ex-focista játékosként szerepelt Spanyolországban a Real Madrid B-csapatában, Németországban a Mainzban, a Schalkéban, a Hannoverben, a Hoffenheimben, s a svájci FC Baseltől vonult vissza. Szalai még ifistaként, 2004-ben az Újpestből igazolt a VfB Stuttgart ifjúsági csapatához. Tehát van némi kötődése a lilákhoz. Ám ő – úgy tudjuk – nem akart belevágni a nagy feladatba.

Egy másik ismert újpestit is megkerestek a közelmúltban a vezetők. A klubhoz millió szállal kötődő, a Megyeri úton nevelkedő Lőw Zsolt a játékoskarrierje után maradt Németországban, és komoly edzői karriert futott be. A Red Bull Salzburg és az RB Leipzig után Thomas Tuchel segítőjeként dolgozott Franciaországban a Paris Saint-Germainnél, Angliában a Chelsea-nél, most pedig a Bayern München másodedzője. A múlt hétvégén például az 50 éves német szakember eltiltása miatt az ő irányításával győzték le a bajorok a Bundesligában az 1. FC Kölnt 2–0-ra. A bajnoki cím azonban elúszott, pont vasárnap derült ki, hogy a Bayer Leverkusen lett az idén az aranyérmes Németországban. Az már korábban kiderült, hogy a vártnál gyengébb szereplés miatt Tuchelt és stábját a nyáron elküldi a – a Bajnokok Ligájában már elődöntős – Bayern vezetése, így Lőw is munkanélküli lesz, egyelőre.

Hazacsábítanák edzőnek Lőwöt

Az Újpest vezetősége kapva kapott az alkalmon, hogy hazacsábítsa a szakembert. Lőw Zsolt a Mandinernek elárulta, megkeresték itthonról.

„Nem titok, megvolt már a részükről a kapcsolatfelvétel velem. Beszélgettünk sok mindenről, s abban egyeztünk meg, hogy kapcsolatban maradunk. 

Próbálok visszaadni valamit abból, amit a magyar futballtól kaptam. Az MLSZ-szel már régóta van egyfajta szakmai kapcsolatom, és ha az Újpest tulajdonosai is igénylik ezt a jövőben, akkor nekik is segíteni fogok. Persze, ha marad energiám a munkám mellett” – mondta honlapunknak Lőw.

A múlt hétvégi fordulóban Lőw Zsolt irányította a Bayern Münchent Thomas Tuchel eltiltása miatt az 1. FC Köln ellen a Bundesligában - Fotó:
A múlt hétvégi fordulóban Lőw Zsolt irányította a Bayern Münchent Thomas Tuchel eltiltása miatt az 1. FC Köln ellen a Bundesligában 
Fotó: Harry Langer/DeFodi Images via Getty Images

Az újpesti szurkolók nagyon jó megoldásnak tartanák, és bizonyára sokan örülnének neki, ha hazajönne és leülne a kispadra.

„Nagyon kecsegtető, és jólesik, hogy bárki is gondolt rám. Bár hozzám ilyen hírek csak most jutottak el. Azt viszont ki tudom jelenteni, hogy a tulajdonosokkal folytatott beszélgetés során ilyesmiről szó sem volt. 

Az gondolom, nem most van itt az ideje, hogy én az Újpest edzője legyek. 

Nem tudom, lehet, egyszer így lesz, de nyilván azt is elképzelhetőnek tartom, hogy valamikor a magyar válogatott szövetségi kapitánya legyek. Persze az újpesti kispad is kecsegtető, hiszen negyedik kerületi gyerekként arról álmodoztam, hogy egyszer ott játszhassak, ez sikerült. Edzőként is szép kihívás lenne, csodás lezárása egy pályafutásnak. Szóval, mindent egybevetve, nem hiszem, hogy a közeljövőben lenne ennek bármi realitása. Úgy érzem, nekem továbbra is az a feladatom, hogy a külföldön megszerzett tudással, tapasztalattal, szakmai kapcsolatrendszerrel segítsem a magyar labdarúgást” – véli a Bayern München másodedzője.

Az tehát biztosnak tűnik, hogy a nyártól nem Lőw Zsolt lesz az Újpest FC új vezetőedzője. Már ha egyáltalán edzőt váltanak a Megyeri úton. Lehet, Mészöly Gézával kezdik meg a következő bajnokságot.

A Lőw Zsolttal készült teljes beszélgetést a Mandiner hetilap április 25-i számában olvashatják.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:42
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­o­k­ ­­­v­­­á­­r­n­a­­­k­­­ ­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­­𝗪­­­.­­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
törölt felhasználó
2024. április 19. 11:10
"Lőw Zsolt a Mandinernek elárulta, jön-e Újpestre" EZZEL a névvel - LŐW - még a reptéren helyben le is szopja őt a "Főni"... .
Búvár Kund
2024. április 19. 07:20
Elsősorban egy elkötelezett jó sportigazgató kellene Újpestre. A többi egyenlőre másodlagos. Csak nehogy Kovács Zolit tegyék oda ! Szalai Ádi sztem jó választás lett volna, sajnálom hogy nem vállalta. Löw Cicával kapcsolatban fenntartásaim vannak. Bár sportigazgatónak lehet hogy jó volna, edzőnek már kétlem...
oberennsinnen49
2024. április 19. 06:51
...és a klubfilozófiának 100%-osnak kell lennie, amibe a Dózsa hangsúlyozottan tartó oszlop. Magyarul: a Dózsa-tudás, amire lehet, sőt kell mutatni, hivatkozni, példaként kezelni, amit egyszer már a klub meg tudott csinálni: végigverte fél Európát az Újpesti Dózsa. Ez pedig: világszínvonalú technikai tudás, egészséges kohéziós erő, sztárjátékos a csapatban. Erre kell építeni az UTE utánpótlás-képzését, a Dózsa-márka folyamatos ébren tartásával,a fiatalokat orientálni az eredményesség felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!