Most akkor ki irányítja a férfi jégkorong-válogatottat?

2024. május 03. 14:35

A szövetség cáfolja, hogy a játékosok által kritizált Don MacAdam helyett Kiss Dávid lesz a kapitány az utolsó két, sorsdöntő világbajnoki meccsen.

2024. május 03. 14:35
null

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar válogatott két győzelemmel kezdte a bolzanói divízió I/A-világbajnokságot, azonban szerdán óriási pofonba szaladt bele, 2–1-re kikapott az addig pont nélküli Romániától. Ezt követően a csatár Galló Vilmos élő televíziós interjúban nemes egyszerűséggel bohócnak nevezte a szövetségi kapitányt, Don MacAdamet, akit élesen kritizált is. Több más játékos is jelezte, hogy nem optimális az öltözői légkör. A nyilatkozatból óriási botrány lett, az Magyar Jégkorongszövetség profi sportemberhez méltatlannak nevezte Galló megnyilvánulását, a hokis pedig nyilvánosan bocsánatot kért a történtekért. Erdély Csanád csapatkapitány jelezte, hogy az esetet megbeszélték, az ügyet lezárták, és a válogatott ugyanolyan egységes, mint korábban volt.

Hát, úgy tűnik, még sincs még vége. A Nemzeti Sport ugyanis úgy értesült, hogy MacAdam helyett Kiss Dávid, a válogatott másodedzője, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője veszi át a válogatottat az utolsó két meccsre. Az MJSZ azonban a csütörtöki esti közleményében cáfolta a hírt.

„A magyar férfi jégkorong-válogatottat továbbra is Don MacAdam szövetségi kapitány irányítja, 

közösen a két másodedzővel, Szilassy Zoltánnal és Kiss Dáviddal az eddig felosztott szerepek szerint. Az edzői stáb és a játékosok most együttesen azért küzdenek és kizárólag arra fókuszálnak, hogy a következő két mérkőzést sikerrel vegye a csapat a világbajnokságon” – áll a szövetség közleményében.

Nagy kérdés, a történtek milyen hatással lesznek a válogatott teljesítményére. Ám már nem kell sokat várni a válaszra, szombatra kiderül, akkor zárul ugyanis a vb. A magyar férfi jégkorong-válogatott a divízió 1/A-világbajnokságon még Olaszországgal és Szlovéniával játszik. A feljutásért akár egy meccset is elég lehet megnyerni, de persze jobb volna kettőt. A mienk péntek este (19.30 óra) az olaszokkal játszanak, majd szombaton a szlovénekkel.

Annyit azért jegyezzünk meg, hogy a 73 éves kanadai szakvezető első, igazi tétre menő tornája magyar szövetségi kapitányként a februári, budapesti olimpiai selejtező volt, amelyen a csapat a pályán nem harcolta ki a továbbjutást, mert kikapott Japántól. Azonban a fehéroroszok utólagos kizárása miatt a magyarok a nyár végén mégis folytathatják az ötkarikás kvalifikációs sorozatot Pozsonyban. MacAdam megbízatása az idény végén lezárul.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­I­g­­­a­­z­­­i n­­­i­­m­­­f­­o­m­­­á­­n­­­i­­á­­k­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!