Ártanak a kvóták a férfiaknak?

2012. március 08. 09:31

Ma a gyakorlatban 86%-os férfikvóta van életben. Árt ez nekik? Nem hiszem. Interjú.

2012. március 08. 09:31
Viviane Reding
Metropol
Milyen eredményeket sikerült eddig elérni?

– Az unió felügyelőbizottságaiban 11,8%-ról 13,7%-ra emelkedett a nők aránya az egy évvel ezelőtti állapothoz képest. Persze ez azt jelenti, hogy negyven évre lenne szükségünk a negyvenszázalékos arány eléréséhez. A vezérigazgatók és elnökök közt pedig nem nőtt a nők száma – sőt, igazság szerint csökkent.

Sok sikeres nő szerint a kvótarendszer inkább árt, mint használ, és sokan azt gondolják, nem a tehetség, hanem a kvóta juttat majd egyes nőket pozícióhoz. Mi erre a válasza?

– Ártanak a kvóták a férfiaknak? Mert ma a gyakorlatban 86%-os férfikvóta van életben. Árt ez nekik? Nem hiszem. És az üzleti iskolák eredményei szerint a nők tudása jobb, a férfiak viszont jobb állásokat kapnak. Nem a képzetlen nőkről beszélünk, hanem a legmagasabb szintű tu­dással rendelkezőkről.

Van elég ilyen magasan képzett nő?

– Rengeteg jól képzett nő van, sokkal több, mint ahány képzett férfi a bizottságokban ül. De mivel képzettek, hamar meg­jelenik fölöttük az üvegplafon. Veszélyt jelentenek azokra a kevésbé képzett férfiakra, akik ma a cégek felü­gyelőbi­zott­ságai­ban ülnek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajdú Sógor
2012. július 29. 00:24
Péniszirigység.
don Fefinho
2012. július 28. 22:52
A sóbányában, kukásautókon, csatornatisztítóknál, meg a nehéziparban is férfikvóta van! Hölgyek! Tessék, lehet benyomulni ezekbe a területekbe is! Jaa, hogy az nem olyan, mint irodában üldögélni. De ami a legfelháborítóbb: a férfiak között is férfikvóta van, méghozzá 100%-os!
duzur
2012. március 08. 15:45
Hajrá Reding! Fele a családnak a férfiaknak! Fele a világnak a nöknek!
krisztoforo48
2012. március 08. 15:32
Az egyenjogúság jegyében. Házassági évforduló anno: Nő:mit kapok az évrordulóra drágám? Férfi:virágot Nő:csak egy virágot? Férfi:nekem is házassági évfordulóm van drágám,én mit kapok? Nő:?????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!