Lágerbe viszik a három „puncilázadót”

2012. augusztus 19. 12:39

A feminista lázadókat Moszkvától akár több száz kilométerre is elszállíthatják, hogy aztán vélhetően gyilkosok és tolvajok közé, 120 fős női barakkokba rakják őket.

2012. augusztus 19. 12:39
Seres László
Seres László
HVG
„Az öt hónapja vizsgálati fogságban ülő Nagyezsda Tolokonnyikova, Marija Alehina és Jekatyerina Szamucevics mosolyogva hallgatta végig Marina Szirova bírónő három órán át tartó ítélethirdetését. Azt azonban senki meg nem mondja, hogyan fogják elviselni a következő két évet (ráadásul kettejüknek kis gyermekük is van, akiket hónapok óta nem láthattak), a mai orosz büntetőlágerek ugyanis emberi jogi szakértők szerint továbbra is magukon viselik a hírhedt Gulág nyomait. 

Az első orosz munkatáborokat még a cár létesítette, ám a bolsevik puccs után Lenin és Sztálin építette ki a totalitárius elnyomás eme jól szervezett network-jét. A szovjet lágerekben a rezsim csúcskorában, az ötvenes évek elején úgy 2 és fél millió elítélt rabszolgamunkája tette lehetővé az erőltetett iparosítást, jó másfél millióan bele is pusztultak. 

A mai orosz büntetőlágerek annyira embertelenek, hogy több életfogytiglanos még a halálbüntetést is humánusabbnak tartaná: előfordul, hogy megtagadják az elítéltektől az orvosi segítséget, állandó a pszichikai és fizikai nyomás, látogatókat alig fogadhatnak. A feminista lázadókat Moszkvától akár több száz kilométerre is elszállíthatják, hogy aztán vélhetően gyilkosok és tolvajok közé, 120 fős női barakkokba rakják őket. Nagy falak, szögesdrót, és az elmaradhatatlan őrtornyok. A hajnali 6 órás létszámellenőrzés egészen mínusz 30 fokig a szabadban történik. Telefonálni egyszer egy hónapban lehet, negyedórát. Évente tízszer fogadhatnak látogatót, és évi hat csomagot kaphatnak.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 252 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grün
2012. augusztus 20. 11:43
egy igazi anarchistának az maga a mennyország
Feyszáll
2012. augusztus 20. 04:31
Sajátságos, hogy feminista harcosként saját magukat picsázzák le. Egyébként pedig teljesen nyilvánvaló a hovatartozásuk. http://static.dangerousminds.net/uploads/images/Free_Pussy_Riot_Amnesty_International.jpg
Zoli bá.
2012. augusztus 20. 00:31
Nem tudom, a három picsa mi a faszt várt...Hogy az ortodox egyház a keblére öleli őket? Ha én azt akarom, hogy megöljenek, elutazom Pakisztánba, és odaszarok déli ima idején egy mecset kapujába, disznófejjel a hónom alatt. A három hülye szuka azt kapta, amit megérdemelt.Ha ugyanezt a performanszt egy aluljáróban csinálják, semmi gond.
Soma
2012. augusztus 20. 00:30
"a mai orosz büntetőlágerek ugyanis emberi jogi szakértők szerint továbbra is magukon viselik a hírhedt Gulág nyomait. " ----- Bagatell!! Bezzeg, ha Lákátos Dzsenifernek el kell mennie közmunkára, az a demokrácia megcsúfolása! Amúgy Putyin jól tette volna, ha nagyot legyint az ügyre! Ennyire nem állhat rosszul a szénája!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!