Keretszámok everywhere

2012. december 10. 08:43

Magyarországon ettől az ifjúságtól, jelen állapotában elvárni azt, hogy erélyesen álljon ki a saját jogaiért, hogy ellenállásba fogjon valami ellen az eszmék frontvonalán, nettó idiotizmus.

2012. december 10. 08:43
Ágoston Dániel
Alternatíva

„Persze oké, hogy Orbán meg a kormány és keretszámok, meg fujj, s valóban felesleges belekezdeni a »túl sok diplomást képzünk« – egyébként kibírhatatlanul jogos – mantrájába, lévén kevesebbet így sem fog termelni a rendszer, ellenben a diplomások 90 százaléka így már nem pusztán hihetetlenül idegesítő szellemi impotensek tömegei lesznek, hanem olyan felkapaszkodott, hófehérre nyalt valagú yuppiek válogatott rétege akiknek az iPhone 5 mellé még egy piacképes diplomára is fussa. Így aztán tízezrek fognak kívül rekedni, akik viszont nem engedhetik maguknak, ám képességük alapján ott lenne a helyük – a kibontakoztatott tehetségekből pedig így is elég csehül állunk.

Ám mindenek előtt azt kellene észrevenni, hogy a magyarországi diákok esetében felesleges illúziókat kergetni és elvárásokat támasztani, hiszen elvi és gyakorlati szinten is tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy bármilyen módon rendezni tudhassák soraikat, végeredményben pedig szervezett nyomást tudjanak gyakorolni az adott intézményekre céljaik elérése érdekében. Jelentős hányaduk ugyanis súlyos funkcionális- és közéleti analfabéta, akikből gyakorlatilag minden hiányzik, ami komoly gyakorlati és elvi tényezővé teszi az olasz, vagy a chilei diákokat. Szikrája sincs meg bennük a kalandvágynak, vagy a szenvedélynek, végletesen hiányzik belőlük a romantika és az idealizmus, nem beszélve az eszmék bárminemű ismeretéről, s egyéb földi hívságokról, amiknek hiánya praktikusan a majdnem teljes diákságnál tapasztalható moral insanity-ben csúcsosodik ki. Fogalmuk nincs a legalapvetőbb történelmi összefüggésekről, filozófiai irányvonalakról, s ha mégis akad köztük olyan, aki az átlagnál többet foglalkozik a közélettel, jellemzően valamelyik politikai párt, vagy platform mellett köt ki, mint aktivista. A legtöbb esetben viszont így is marad a parttalan és vinnyogó cinizmus, az ostoba nihilizmus, a tudás és az erények ismeretének szinte teljes hiánya.

A magyarországi diákok esetében azonban a legdrasztikusabb tényező a gyávaság, amiből kiválóan megérthető, miből fakad a magyar diákság impotenciája.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaktuszvirág
2012. december 10. 12:27
Milyen diplomás lesz abból,ha lesz egyáltalán,aki 18 évesen elkezdi az egyetemet,28 évesen nagy nehezen befejezi,de nem kapja kézhez a diplomáját,mert hiányzik neki egy "c"típusú középfokú nyelvvizsga?Senki ne mondja,hogy azért nincs az illetőnek nyelvvizsgája,mert drága.10 év alatt, ha egyetemre tudott járni megspórolhatta volna az árát.Sokkal inkább az a baj,hogy egy nyelvvizsgát nem lehet elsumákolni,mert vagy tudja az illető nyelvet vagy nem.
Zokni
2012. december 10. 10:27
Sztem Ön inkább a magyar társadalmat írta le. Az aktivitás, meg a közöny annak függvénye, - a diákság körében is -, hogy mennyire lettek „megszervezve”. (Szokták a vetetők korrumpálásának is hívni, de hát az ügye a szocik szokása…) Ez a Fidesz fő egyetemi sikere: a tiltakozás-hullám 2008-ban, most meg a helyeslő bégetés a vágóhíd előtt. Még mindig hatékonyabb, mint szakdolik és doktorik írása...
blablabla
2012. december 10. 10:24
==A képesség miben léte abban mutatkozik meg, hogy az illetőnek nincs szüksége hátszélre.== Gondolom tehetséget akartál írni. De sem így, sem úgy nem igaz és soha nem is volt igaz. Te egy buta idealista vagy. Tanulj sokat, hátha lesz belőled valami ökör-féle!
blablabla
2012. december 10. 10:19
Aki fikázza, lebecsüli a fiatalokat, az - lelkileg - egy ostoba, vén tahó... vagy provokátor!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!