Bakó Ambrus nagy dobása

2013. január 10. 18:49

Imádnivaló olaszrizling. Mintaszerű badacsonyi.

2013. január 10. 18:49
Kovács András István
Olaszrizling

„A másik apróság egy kis trükk, ami egy grammot sem von le a bor értékéből, azonban ott lebeg a környékén, ahogy a »hosszan kígyózó füstcsík« Mészöly Miklós vonatából. »Ottfelejtette magát a levegőben«. Ez a trükköcske 12 százaléknyi 2010-es kéknyelű, amely hozzákevertetett a 2011-es borhoz. Ez nem baj, sőt. Talán éppen ettől ennyire szuper ez a bor, mindenesetre még izgalmasabbá, titokzatossá teszi.

A lényeget tekintve nincs titkolózás: ez a bor szinte az első pillanatban odaadja teljes gazdagságát, a pompás harmóniát, a fantasztikus szerkezetet, az izgalmas illatot, az olajos simogatást, a termőterület szépséges üzenetét. Nagyon ajánlott, de kicsit nehéz apró kortyokban, lassú élvezettel ízlelgetni, mert úgy itatná magát, mint a robogás.

A bor elfogyott, már csak a jegyzetek maradnak. Az illatról például ezeket írogattam magamnak: virágok, ásványosság, játékosság, élénkség. Ez a nagyon egybenlévő borok jellegzetes illata: már orrban megmutatkozik a fantasztikus szerkezet, a termőföld.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!