Az egész Badacsony egy helyen

2013. március 26. 07:25

A szürkebarát mutatja meg szerintem a legkevésbé kifejezően egy bazaltos, vulkáni termőhely markáns arcéleit, adottságait.

2013. március 26. 07:25
Ripka Gergely
Táncoló Medve

„Idén is megrendezésre került a nagyszabású Badacsony New Yorkban rendezvény, mely impozáns helyszínen vonultatja föl a festői szépségű borvidék közel összes jegyzett pincéjét. Ez a látványos összefogás idehaza üdvös és a maga nemében valóban példátlan, de a szemem azonban továbbra is csak félig nevet, hisz a kép nem tud egységes lenni, gyakorlatilag ahány stand, annyiféle színvonal.

Ha valaki kicsit is naprakész, könnyen kiszámítható, hogy melyik egy-két asztalnál fog jó, melyiknél közepes (ez a döntő hányad), sőt melyiknél hibás (!) borokat kóstolni (bizony utóbbiból idén sem volt hiány, pedig próbáltam biztosra menni). A sok résztvevő által elhozott túl sok tétel pedig eleve lehetetlenné teszi, hogy az egyszeri ember véletlenszerűen megtalálja a fonalat. A Szürkebarát 30 árnyalata kezdeményezés is pozitív alapvetően, de éppen ez a fajta mutatja meg szerintem a legkevésbé kifejezően egy bazaltos, vulkáni termőhely markáns arcéleit, adottságait.

Nagyot akar harapni ez a rendezvény, de a látogató szükségszerűen csak egy szűk keresztmetszetet tud befogadni. Egyelőre könnyű eltévedni. Ha én szervező lennék, biztos, hogy jövőre tisztítanék a képen, mert lehet, hogy nincs igazam, mikor azt állítom, hogy ebből a 30 pincéből én legfeljebb négyet ajánlanék jó szívvel ismerősömnek (aki esetleg bejárta már a világ számos jelentős borvidékét), de tény, hogy egyelőre nem könnyű meglelni a világszínvonalat Badacsonyban. Ami viszont tetszett, az a tágas tér, a jó szervezettség, a jól behűtött borok és a V-kezdőbetűs pincék nedűi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!