A magyar borászok megismerhetők

2013. július 29. 19:35

Remélem, szívesebben választják azt a palackot, amelyről tudják, kik készítették a tartalmát. A külföldiek arc nélküliek, nem lehet tudni, kik állnak mögöttük.

2013. július 29. 19:35
Jekl Béla
Bama

„– Hogy lehetséges, hogy az egyik legismertebb villányi borász nem tősgyökeres villányi?

– Pécsett születtem, de nem szerettem volna elhagyni a megyét, így Villányba költöztünk, ahol minden adott volt, hogy egyik legnagyobb szenvedélyemmel, a szőlővel és a borkészítéssel foglalkozhassam, egy ideje már a családommal együtt, ami szintén nagyon fontos számomra. Egyébként a legtöbb népszerű villányi borász eredetileg szintén nem idevalósi.

– A villányi borászokat ismerve úgy tűnik, összetartó társaságról van szó.

– Talán tényleg nagyobb az összetartás, mint másutt. Soha nem voltunk irigyek egymásra, de mindenki igyekezett a másiknál jobbat csinálni: így születtek meg az egyedi borok, nálunk például az egykor méltatlanul elfeledett, ma már hungarikum kadarka.

– Mivel győzné meg a vásárlókat, hogy ne a külföldi borokat emeljék le a polcokról?

– A bor bizalmi termék. A magyar borászok megismerhetők, ezt követően pedig, remélem, sokkal szívesebben választják azt a palackot, amelyről tudják, kik készítették a tartalmát. A külföldiek arc nélküliek, nem lehet tudni, kik állnak mögöttük. A Pannon Borműves Céh tagjaként is ezt vallom.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. augusztus 09. 19:12
borászok: hamisítók, borrontók. Majd úgy 30-40 év múlva mások lesznek, mint a mai kapzsik, akik eladták lelküket és tudásukat a bűnözőknek.
bsandor
2013. augusztus 09. 19:11
a jó magyar bort nem cserélem franciára,a jó magyar borászok pedig művészek
potyka
2013. július 29. 23:03
A magyar bor kiváló! :DDD . Nincs borivó, aki saját ízlésének megfelelőt ne találna valamely magyar tájjelegű borok közül! Villányi az egyik kedvencem :D A franciák mehetnek a lábvizükkel ablakot mosni :DDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!