Gál-borok a Balaton mellől

2013. július 24. 10:51

Akárhogy is nézem, ezer forint körüli áron kevés hasonló bort találni a borvidéken.

2013. július 24. 10:51
Unger Tamás
Gault&Millau

„A Gál pincészetnek lehet esélye, hogy belátható időn belül áttörést érjen el hazai pályán, az Alföldön. Adott a megfelelő méretű és minőségű saját terület, másrészt a technológia, harmadrészt pedig igyekeznek a borvidék erősségeire koncentrálni, és reduktív iskolázású, könnyű fehér-, rozéborokat készíteni. Nagyjából fél évvel ezelőtt igyekeztem feltérképezni, hogy mi a helyzet szigetcsépen. Akit érdekel, olvasson vissza itt. Ugyanekkor szőrmentén említést tettem arról, hogy a pincészet 2011 óta a Balaton északi partján, Lesencefalu mellett is birtokol szőlőterületet.

Egyelőre chardonnay, cabernet sauvignon és szürkebarát szerepel a kínálatban; utóbbi tartályos, illetve hordós változatban is elkészült 2011-ben. A nem borvidéki szortimentbővítés akkor a legizgalmasabb, ha képes valami olyat hozzátenni, amitől tényleg szélesebb, izgalmasabb, több lesz a pince kínálata, nem csak mennyiségileg, hanem elsősorban minőségileg. Két bort kóstoltam, és arra voltam kíváncsi, hogy a balatoniak többet nyújtanak-e, mint kunságiak.

Úgy találtam, hogy szó sincs több izgalomról, óriási váltásról. Ennek ellenére akárhogy is nézem, ezer forint körüli áron kevés hasonló bort találni a borvidéken.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!