Megnyugtató szavak…

2013. augusztus 09. 14:40

Kedves MSZP, DK, és Együtt Barátaink! Fölszólítunk titeket, ne terjesszetek rémhírt.

2013. augusztus 09. 14:40
Lőrincz György
Polgár Portál

„A kérdés, még mindig az, valóban az a két-három képviselő dönti el majd a parlamenti többséget, akiket mi jutatunk be a parlamentbe? Igaz lenne ez? Ti, véletlenül, nem olvassátok a közvélemény-kutatásokat? Vagy a szégyenletes bukásotok magyarázatát készítitek elő! Azt, hogy úgymond, a FIDESZ csalt? Erről volna szó? Európa 18 államában elfogadott az ilyen szavazás, s ti ezt is megkérdőjelezitek? Nem gondoljátok, hogy épp ez által, és most ismer meg titeket Európa? A kérdés persze, a mi ezeréves jogállamisághoz szokott fejünkben még mindig az, miért is ne? Netán féltek, hogy eljött az idő, hogy szavazásunkkal megköszönjük 2oo4-et. Hogy emlékezni fogunk, hogy miként is szavaztatok ti drága jó SZDSZ-es és MSZP testvéreink? Netán eszünkben jut az a útjelző tábla is, amelyet Csíkszerda és Székelyudvarhely között egy a Hargitára fölvivő terelőúthoz állított föl egy megkeseredett erdélyi magyar. »2oo4. december 5 utca«. Iránymutatójával a Hargitára? Hogy Ábel és Ábelék tudják hol a helyük?

Kedves MSZP, DK, és Együtt Barátaink!

Fölszólítunk titeket, ne terjesszetek rémhírt, ne gyűlöltessetek meg kegyetlen cinizmussal minket, kitelepedett testvéreinket se – mi ebben a kérdésben, megmondom őszintén, nem csalásra játszunk. Megnyugtatásotokra - emelkedett szívvel és felemelt fejjel -, azt is mondhatnám, mi nem fogunk csalni. Csak, ahogy József Attila mondaná, egyszerűen és szépen, »ahogy a csillag megy az égen«: ellenetek szavazunk. Nyíltan és őszintén. Nyíltan és örömmel! És remélni szeretném azt is, mindannyian, akik állampolgárok vagyunk. Mert meg kell mondanom – és nem csak a Ti megnyugtatásotokra – van kétely a mi szívünkben is! Sajnos vannak itt is, akiknek a sarló és kalapács a címere.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. augusztus 10. 04:26
Semmi mást nem tesznek csak amit a billerbeck paplan alatt kifőztek, azt a taktikát követik a szokásos tyúkeszű igyekezettel. Aki nem amnéziás emlékezhet a Kósa Lajos elleni lejáratókampány kipattant a Népszabadság be is fékezett, de a Népszava teljes mellszélességgel beállt a rágalmazók sorába. És az eredmény? Kósa soha nem látott mértékű választási győzelme.
mustarharmas
2013. augusztus 09. 23:20
Remélem, sokan lesztek!
Ászok
2013. augusztus 09. 21:22
Szegény ember támolyog sötétben és senki nem nyújt neki segítő kezet.
Zokni
2013. augusztus 09. 16:24
Azt azért ne feledjük, hogy a választási csalásokat felügyelő bizottság összetételét a Fidesz, az eddigi gyakorlat ellenére azonnal a saját érdekeinek megfelelően módosította. Meg a választások törvényi feltételeit is a maga elképzelései szerint torzította el. Illetve a törvényesség egyéb jogi garanciáit is felszámolta. Plusz ott van Orbán, és a Fidesz létkérdése. A muszáj herkules. A választási győzelem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!