Borfesztivál ajánló

2013. szeptember 14. 10:09

Két tucat tételt tudtam megkóstolni az esőig, ebből 16-ot nagyon ajánlok. Kedvencek innen: Eszterbauer, Royal Tokaji, Sauska, Vylyan, Almagyar Érseki, Pastor.

2013. szeptember 14. 10:09
Kovács András István
Olaszrizling

„A Sauska pincészet dicsőségben és érdeklődők rohamában fürdött, ezért. Én egy tokaji alap Furmintot kóstoltam, tetszett, az alapbor kategóriát jól hozza. Megízlelhettem a nyerő csodabort is, valóban pult alól. A Sauska Cuvée 5 (2009) illata áradóan gyümölcsös, nagyon intenzív és nagyon finom. Íze szintén magas színvonalat nyújt, bár némi fiatalság még érződik rajta. Nem hivatalos hírek szerint a Londonban elnyert díj hatására kerek 100 euró lesz majd a fogyasztói ára, vagyis kerek 30 ezer forint. Számított valaki kevesebbre?

Sauska Krisztián büszkén mutatta az érdeklődőknek tokaji száraz csúcsborát a 105-öt. Ki is jelentette: »a villányiak tudják, hogy számomra Tokaj az igazi szerelem…«, de mintha kacsintott volna közben, úgy láttam. Na de ezt a 105-öt, ezt lehet is nagyon szeretni, elegáns, pengés szerkezet, finom zamatok, klassz illat. A Cuvée 105 adatlapján ez olvasható: »Tokaj-Hegyalja meghatározó szőlőfajtái, a hárslevelű (59%), furmint (27%), és sárgamuskotály (14%) házasításával készült száraz fehérbor. Telt és aromagazdag, sáfrány és rozmaring illatjegyekkel, kortyában érett szőlővel és finom savakkal. Alkohol: 14%, sav: 5.4 g/l, pH: 3.12.«

Rozmaringot és sáfrányt én nem éreztem, talán a közelgő eső miatt tompulhatott a szaglásom, de az sem kizárt, hogy a mellettem álló férfiember szúrós borotválkozás utáni arcizéje zavart. Csak zárójelben: a hölgyek többsége már tudja a leckét, vagyis borkóstolás előtt nem önt magára parfümöt. A szabály férfiakra is vonatkozik!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!