Lábszag a temetőben

2013. december 31. 11:34

Valaki olyan sötét és ostoba proletár, hogy egy kiváló fiatal sportoló tragikus halálakor niggerezni kezd.

2013. december 31. 11:34
Ágoston Dániel
Jobbegyenes

Nem nagy titok az sem, hogy hazai szurkolók zömét aligha lehet vádolni bármiféle toleranciával. S ha engem kérdeznek, nincs is ezzel semmi baj, hiszen már minden rendes ember revolver után nyúl e szó hallatán. Ugyanígy nem titok az sem, hogy a rasszizmus kétségtelenül jelen van a lelátókon. Hogy ez belefér-e a véleményszabadság kereteibe, az megközelítés kérdése.

Más kérdés azonban, ha valaki olyan sötét és ostoba proletár, hogy egy kiváló fiatal sportoló tragikus halálakor niggerezni kezd. Merthogy Akeem Adams kapcsán már szívinfarktusának kezelésekor is előmásztak az internet öntudatos fehér honvédői, hogy jól leniggerezzenek egy 22 éves sportolót, aki vélhetően 3-4 meccse alatt többet tett az ország reputációjáért, mint amennyit e sok borszagú suttyó teljes családfája. (...)

Hogy ebben az egészben az a legnagyobb tragédia, hogy e cikk nem Akeem Adams-ről szólt, hanem a rajta röhögő sérültekről, nem tudom (de, tudom). Minthogy azt sem tudom, hogy Adams halála szomorúbb-e, vagy az, hogy egyáltalán léteznek ilyen emberek ezen a bolygón (de, tudom). S még, ha olyan kérdésekkel is foglalkoznának, hogy elhallgatott-e bármit az orvosi vizsgálatokon azért, hogy esélye legyen profivá válni, vagy, hogy volt-e köze doppingokhoz, most akkor is kuss kell legyen. A Fradi 22 éves hátvédje ugyanis meghalt. »Ellenség« volt, vagy csapattag, tök mindegy.

S még ha nem is nevezhetem magam fradistának, sőt focidrukkernek sem, büszke és keserűen boldog voltam, amikor láttam, hogy a városban emberek Fradi-sállal a nyakukban sétáltak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50.50
2014. január 01. 15:48
Nono, ahogy a székely bácsi mondta: az apám is gróf volt, a fiam is gróf, csak én vagyok kocsis.
David Karúszó
2014. január 01. 06:54
"Valaki olyan sötét és ostoba proletár, hogy egy kiváló fiatal sportoló tragikus halálakor niggerezni kezd." Elmondanám, ha az én édes öcsém azt mondta a kislányomra 2007 augusztusában születésekor, hogy "nigger", akkor mit csodálkozik bárki is bármin. (Akkor kellett volna szájba b@szni a drágát, hogy kiköpje a fogait!)
Akitlosz
2013. december 31. 17:31
Aki 22 évesen szívinfarktusban meghal ő meg is érdemli. Ha értelmesebb foglalkozást választott volna magának, akkor még ma is boldogan élhetne.
Wagner Hopkins
2013. december 31. 16:34
Hogy aztán az internet gyülölködö hozzászólói tényleg fehérek-e, azt Eduardó barátja ha nem is tudja, de sejtheti. Hisz elég régóta részese a gyülöletkeltésnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!