Rambo olaszrizlingje

2013. december 11. 08:10

Harmadnapra már semmi nem maradt az egy palacknyi borból. Ebből a fajtából ilyen bort kell produkálni.

2013. december 11. 08:10
Kovács András István
Olaszrizling

„Hogy mennyire olaszrizling? Na, az ilyen boroknál teljesen mindegy a fajta, a fajtajelleg. Egyáltalán, mi az a fajtajelleg? Jelentse azt, hogy ebből a fajtából ilyen bort kell produkálni. Legalábbis a dörgicsei Rambo számára mostantól ez a kötelező minimum.

2. nap: A magasabb hőmérsékletnek köszönhetően illatfelhő: virágok (orgona, plusz egy kis orchideás bujaság), mineralitás, fűszeresség. A szerkezet szerencsére majdnem teljes pompájában feltárulkozik: a kortyot a különleges textúra uralja, jó savakkal, klassz fűszerességgel. Élénkség, vibrálás, figyelemfenntartás. Hűvösebben nekem jobban tetszik, de szobahőmérsékleten is klassz.

Harmadnapra már semmi nem maradt az egy palacknyi borból. Annyi feltétlenül megjegyzendő, hogy a bor töménysége nem extrém terméskorlátozás eredménye (1-1,5 kilogramm szőlő/tőke), hanem a gazdag talajnak köszönhető. A kitűnő végeredményt vélhetően segítette a nagyon lassú erjedés, a tétel még télen is forrt, hasonlóan az idei olaszrizlinghez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!