Döntés

2014. február 12. 08:39

Megtették, amit meg kellett tenniük önmagukért, a zsidóságért és az országért, amelyben élnek.

2014. február 12. 08:39
Markó Beáta
Amerikai Népszava

Megtették, amit meg kellett tenniük önmagukért, a zsidóságért és az országért, amelyben élnek. Továbbá kérik a kormányfőt, hogy álljon el a Szabadság térre tervezett náci emlékmű felállításának tervétől annak szimbolikája miatt, menessze Szakály »idegenrendészeti eljárás« Sándort a Veritas intézet éléről annak közéleti-szakmai megnyilvánulásai miatt és állítsa le a józsefvárosi »Sorsok Háza« projektet, mivel annak vezetője nem működik együtt a Mazsihisszel. Döntésük híre elrepült a világ minden pontjára, tudósítottak róla a legfontosabb hírügynökségek, sőt, még a messzi skandináv napilap, a Dagens Nyheter is megírta. Így már az egész világ tudja, mi folyik Magyarországon. Többek között ezért is tartaniuk kell magukat a döntésükhöz, mert az egész világ előtt blamálnák magukat, ha megváltoztatnák az álláspontjukat. Ugyan nem szeretnénk ünneprontók lenni, de tény, hagytak egy – számunkra fölöttébb aggasztó – kiskaput a kormánynak. »A Mazsihisz akkor tud részt venni a „Holokauszt 2014” kormányprogram folyamatában és abban az esetben fogja felhasználni a Civil Pályázati alaptól elnyert támogatásokat, ha a Magyar Kormány a holokauszt emlékezetével és feldolgozásával kapcsolatos gyakorlatán jelen határozatunk figyelembevételével változtat« – szól a Mazsihisz határozata.

Ismerve a magyar miniszterelnököt meg az ő pávatáncait, mérget vennénk rá, hogy most valami furfangos ellenlépésen töri a fejét. Esetleg felkínál több pénzt, vagy valamilyen félmegoldást, az egyik pontot elfogadja, a másik kettőt nem, vagy ígér valamit, amit nem fog megtartani, vagy beveti szokásos trükkjei valamelyikét.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2014. február 12. 17:12
Különösen a Dagens Nyheter taglózott le!
daimler
2014. február 12. 17:06
Megint egy amerikai népszavás!!! Ebből a buta sötét országból nem engedném hogy bármit is irjanak, azaz amerikába lehet,de ide!!! Mit képzelnek ezek!!!
ottapont
2014. február 12. 16:41
Fene a diktatórikus stílusotokat, béjbi!
balbako_
2014. február 12. 11:59
Nincsenek többen pár száznál akik az emlékmű ellen vannak, de minden fórumból ők csöpögnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!