Mi a franc baja van itt mindenkinek?

2014. február 04. 07:43

Nem jó a bor? Nyugodjon le mindenki a pics@ba. A bor finom. Gálnénak jó bora van.

2014. február 04. 07:43
Németh Richárd
Borászportál

Mi a franc baja van itt mindenkinek? Nem jó a bor? Nyugodjon le mindenki a ..csába. A bor finom. Gálnénak jó bora van. Szívesen veszek részt minden, a régi, elavult rendszert ostromló oppozícióban, de ha valamit a tapasztalat fölülír, akkor onnantól stop van – részemről. Gálnénak jó borai vannak, ezt én ellenőríztem.

Igen, lehet azt mondani, hogy ezt a véleményt most a portál hivatalos policy-je mondatja velem, mert a Gálnénak (-nek – hogy kell ezt helyesen írni?) most bannere fut a címlapon. Ám, az igazság az, hogy azt az Éva még egy tavalyi, nyári rozé-teszt során nyerte. Minden Borászportál-teszt nyertes kap ugyanis egy ötkilós hirdetési csomagot. Az pötyög most az Évának. Ettől függetlenül még kíméletlen lennék a Gálnaval kapcs., ha történetesen a borai azt érdemelnék. (...)

Gálnéék családi méretű borászatot üzemeltetnek. Azt a szőlőt, amiből nem készítenek bort, eladják, nem lédigbe, feldolgozásra. Ez nagyüzemi attitűd? Asszem’ még Szepsy is csinált ilyet. Eladta az Alföldre a Köpcösnek azt a remek, rioliton megtermelt szőlőjét. Akkor a Szepsy nagyüzemi?

Persze Gálnéék nemcsak borkészítéssel és szőlőtermesztéssel, hanem szaporítóanyag-termesztéssel is foglalkoznak. Na, ez az, amire a leghamarabb mondhatjuk, hogy ez már kicsit olyan nagyüzemi beütésű. Meg hát, igen, Gálné dolgozott borászati gazdaságban is az előző érában – aminek a nevét nem mondjuk ki – meg van neki szüretelő gépe is (ó, nem pici), szóval nyilván, a Viktóriagyöngyén a kelő napfényben megcsillanó harmatcseppekre nem úgy csodálkozik rá a Gálné, mint a Losonci Bálint a Geregben egy Magyarfrankosra: »a mindenit, megint termett a töke fél fürtöt«. (...)

Gálnét, minek után megismertem, szívesen veszem védelmembe. Nem csinált semmi különlegeset. Bort készített – jót és közepesen jót – és eltartotta és eltartja az egész családját. A fia már kijárta a kertészetit, s most a családi pincében dolgozik. Gál Csaba, a férj a szőlészetet viszi, a modell alkat Zsuzsi pedig, Éva szemefénye szintén otthon tevékenykedik, a marketingben. Zsuzsi amúgy Tompa doktorral jegyez egy közös borkönyvet; Tompa adta bele a betűk kreatív oldalát, Zsuzsi meg a franciát. Zsuzsi ugyanis nyelvésznek tanul, doktori előtt áll.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!