Az a veszély fenyeget, hogy nem halljuk meg egymás hangját

2014. február 20. 10:25

Azt javaslom, hogy a párbeszédet a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után folytassuk.

2014. február 20. 10:25
Orbán Viktor
Orbán Viktor
miniszterelnok.hu

Tisztelt Elnök Urak! Tisztelt Ügyvezető Igazgató Úr!

Először is szeretném megköszönni Önöknek a párbeszédet elősegítő szándékot és konstruktív hozzáállást, amelyről tanúbizonyságot tesznek levelükben.

Mint Önök is tudják, kormányaim, az előző ás a mostani is, zéró toleranciát hirdetnek az antiszemitizmussal szemben, nyitottsággal, együttérzéssel fordul az áldozatok, az emlékezni akarók és az emberi méltóság hívei felé. Azért hoztuk létre 1998 és 2002 között a Páva utcai Holokauszt Múzeumot, és vezettük be a holokauszt emléknapot, hogy az egész emberiséget s így az egész magyar nemzetet sújtó tragédiával a jövő generációi is minden évben szembenézhessenek.

Abban is egyetértek Önökkel, fontos, hogy a vészkorszak borzalmainak megismertetése mellett gyerekeink a magyar-zsidó együttélés történelmét megismerjék; különös tekintettel azokra az értékekre, melyeket a magyarság és a zsidóság egymásnak adott, ezzel gazdagítva a magyar történelmet és kultúrát, segítve közös felemelkedésünket.

Ugyanakkor, mint Önök is tudják, február 15-én a választási kampány hivatalosan is elkezdődött. Belátom, a mostani pillanat aligha alkalmas arra, hogy együttérzéssel és higgadtan mondhassuk el véleményünket egymásnak. Az a veszély fenyeget, hogy a legnagyobb jó szándék mellett sem halljuk meg egymás hangját. Ezért azt javaslom, hogy a párbeszédet a mindannyiunk számára megújulást hozó húsvéti ünnepek után folytassuk. Munkacsoportjaink, ha lehetséges, addig is folytassák a munkát.

Budapest, 2014. február 19.

Őszinte tisztelettel:
Orbán Viktor

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2014. február 21. 01:54
Ha a Mazsihisz-nek nem kell az orszag aldozatos munkaval megtermelt 6 milliardja, ha nem kell a Holokauszt ev, akkor fizessek VISSZA! Tartsanak sajat rendezvenyt SAJAT penzen. Nekunk most lett elgunk a zsarolasukbol es abbol hogy ismet a torpe kissebbseg akarja a valasztasokat befolyasolni, undorito, alantas eszkozokkel.
Brigadéros
2014. február 20. 22:41
Ügyes tőle, hogy kivette a kampány alól ezt a témát, így nem tudják a végtelenségig srófolni az árat... :)
NeMá
2014. február 20. 22:26
Értse mindenki! Mazohiszti és Maszop tudatalatti beismerése, Magyarok olyan jól teljesítenek, már nem látnak más esélyt, csak az antiszemitizmus kártyát! Éljen! Hölgyeim és Uraim! Ellenzék szerint is jobban teljesít Magyarország! Hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok!
tabakur
2014. február 20. 21:31
A levél magyarra fordítva annyit jelent : most fogjátok be szátokat a választások után ha nyerünk úgyis azt tesszük amit akarunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!