Tavasz, én így szeretlek!

2014. március 28. 08:48

A környékbeli szőlők metszése befejeződött, a szálvesszőket kötözzük gőzerővel. Az új traktor is szolgálatba állt.

2014. március 28. 08:48
Bujdosó Ferenc
Bujdosó Pincészet

„Idén a néphagyomány szerint alakul az időjárás: két hete virágzott a kökény és valóban kellemetlen, szeles hideg idő volt,aztán Sándor, József és Benedek meghozták a meleget. Fantasztikus időben alapítottuk meg pénteken a Balaton közepén a Balatoni Kört.

Kedden, az immár 11. alkalommal megrendezett Sándor napi bormustrán vettünk részt Feri Papával, Tapolcán. Az idei téma a kései szüretelésű bor volt, kb 40 tételt kóstoltunk, és a Dél-Balaton nagyon szépen szerepelt. Az este legszebb bora szerintem Tomas Burkhalter 2001-es!! Olaszrizling bora volt, de a TRAMONTANA is a dobogón végzett. Tegnap a borvidéki kóstoló burgundi fajtákkal és küvéikkel folytatódott a Kistücsökben. Ma a Szekszárdi Borvidéki Borversenyen bírálok, de a tavasz már csak ilyen, nem telhet el hét valamilyen kóstoló vagy borverseny nélkül. A szőlőben szépen haladunk a munkákkal, a Bari-hegyi 3 hektáros birtok metszése, kötözése zajlik a héten, Klári Mama vezényletével.

A környékbeli szőlők metszése befejeződött, a szálvesszőket kötözzük gőzerővel. Az új traktor is szolgálatba állt, első munkája a törkölykomposzt kiszórása volt, ami egy igazi kézműves feladat, hiszen két ember lisztes lapáttal adagolja a tőkékre a porított szőlőtörkölyt. Mára zárom soraimat, hamarosan újabb híreket osztok meg veletek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!