A bazalthegy napos és árnyékos oldala

2014. május 05. 11:07

A Royal Somló okozta nekem az utóbbi évek legdurvább negatív borélményét. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire reális az elképesztő árcédula.

2014. május 05. 11:07
rszabi
Bordogság

„A Royal Somló okozta nekem az utóbbi évek legdurvább negatív borélményét. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyire reális az elképesztő árcédula (több, mint nyolcezer forint) . Ilyen hamar még sosem tették hidegre a lelkesedésemet. Ha azt írom a borról, hogy illós, akkor még nem mondtam semmit. Ilyen átható technokolos szagot utoljára az iskolapadban éreztem technika órán. És itt most el lehet felejteni, hogy a borról írók hajlamosak átmenni lila gőzös fejtegetésekbe és túlzott asszociációkba. Ennek a bornak TÉNYLEG technokol szaga volt, nemcsak metaforikusan, hanem totálisan és eltéveszthetetlenül.

Mentségére legyen mondva, hogy szájban konzisztens volt, ez a buké ott is mindent vitt. Ez a bor annyira rémes, hogy nemhogy nem venném meg még tizedáron sem , de még megkóstolni sem lennék hajlandó újra. Ehhez képest a villányi csúcsvörösek árazása szerénynek és ésszerűnek tűnik. Egy pont és ezzel még lehet, hogy túl is pontoztam. (Minden kibontott palack ilyen volt, így a palackvariációt kizárhatjuk.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BZoltan
2014. május 07. 21:32
Te Feri, egyrészt nem őriztünk együt disznót, hogy te engem lekishaverozz. Másrészt ta sokadszor adsz tanubizonyságot arról, hogy sajnos nem érted a termőhelyi potenciál lényegét.
BZoltan
2014. május 07. 12:26
Semmi, Feri, semmi... csak szemmel láthatólag nem igazán érted, hogy miről van szó. A Grand Cru a termőhelyről és a benne rejlő potenciálról szó. Egy Ferrari akkor is Ferrari, ha trágyát szállítanak vagy ha a pesti dugóban araszolnak vele. A jelenlegi szabályzás és adminisztratív környezet nem a Grand Cru területek potenciáljának a kihasználását segíti. Ez pedig meglátszik a borokon is. Ha egy penge versenyautót te odaadsz egy pocakos családapának, hogy a gyerekeit hordja az oviba akkor nem kell csodálkozni azon, hogy a járgány kényelmetlen lesz és nem azt az élményt adja mintha egy tapasztalt autóversenyző alá raknád egy jó autópályán.
BZoltan
2014. május 06. 17:41
Feri, nem kellene neked leszállnod erről a témáról?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!