A nap bora: Sauska rozé magnumpalack

2014. július 07. 09:01

Kicsit úgy éreztem, hogy a füst nagyobb a lángnál, azaz a csomagolás és a magnum kiszerelés viszi inkább a bort.

2014. július 07. 09:01
Herczeg Ágnes
Herczeg Ágnes wine expert

„Fotókat készítettünk a hamarosan megjelenő könyvem kapcsán, és arra gondoltam, hogy meglepem a stábot egy vagány magnum roséval. Külföldön, főleg Provance-ban nem ritka a magnum rosé, de itthon én még csak a Sauskáéktól láttam ezt, így a választás leegyszerűsödött. A bor nem volt rossz, de egy kicsit úgy éreztem, hogy a füst nagyobb a lángnál, azaz a csomagolás és a magnum kiszerelés (1,5l) viszi inkább a bort.

Ha hozzá veszem a 4.500 Ft-os árat, akkor pláne. Remélem jövőre több borászt is elkap majd a magnum rosé láz, és nagyobb lesz a választék, mert a magnum palack az mindig nagy feeling, és emiatt újra és újra levenném a polcról. Szóval magyar borászok, csináljatok szép magnum rosékat - korrekt áron... :)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Az állam számonkérhető,a cégek nem!
2014. július 21. 22:23
vájn ekszpert b+
Autofocus
2014. július 21. 22:23
Nem akarok minden ablakból Kardos Gáborra lőni, de pl. ez a sauska magnum rozé tipikus parasztvakító csomagolás, ráadásul ezzel az árral nevetségesen anakronisztikus is. A magnum kiszerelésre még a vörösbornál rá lehet fogni hogy ezért vagy azért a bornak jobb így érlelődnie palackban, na de fehérnél meg rozénál éppen a méret- és mennyiségi kedvezményről, csomagolás gazdaságosságról kellene hogy szóljon a műfaj (legtöbbször erről is van szó). Ezért talán kicsit meglepő hogy magnum kiszerelésben olyan áron forgalmaznak rozét amennyiért a rozét rozéként értelmező ember nem rozézik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!