Heimann Zoltán ezért mondta vissza a jelölést

2014. november 11. 09:05

Érdemes agyalni azon, hogy akkor most inkább Dúzsi? Inkább Heimann? Érdemes. Nem érdemes.

2014. november 11. 09:05
Kovács András István
Olaszrizling
  1. „A Magyar Bor Akadémia idén is felkért, hogy jelöljek borászokat a díjra. 1998 óta, ha jól emlékszem, majdnem minden évben kapok felkérést, amit megtisztelőnek érzek és köszönök.
  2. Idén nem éltem a lehetőséggel.
  3. Heimann Zoltán most azt közölte: visszalép a jelöléstől.
  4. Heimann Zoltánt, ha jól emlékszem, 1997 óta ismerem. Ő és családja meghatározó Szekszárd (bor)életében. Miként a Dúzsi-, Takler-, Vesztergombi-, Eszterbauer-, Módos-, Mészáros-család is, és persze a lista további nevekkel kiegészíthető.
  5. Szekszárdról évek óta két jelölt indul versenybe: Dúzsi Tamás és Heimann Zoltán. Taktikai (»választástechnikai«) szempontból ez nem szerencsés. Miközben tudjuk: simán elképzelhető, hogy a merítés/szavazás egy helyről akár két-három, sőt, több nevet dobjon fel. Gondoljunk az alábbi borvidékekre: Badacsony, Balatonfüred-Csopak, Hegyalja, Eger, Mátra, Sopron, Szekszárd, Villány…
  6. Taktikázni, »választástechnikázni« senki nem szeret, de rákényszerül…
  7. Heimann Zoltán visszalépett. Bölcs döntés. A Magyar Bor Akadémia 2014-ben, miként eddig minden évben, öt jelölt közül választ. Az öt jelölt most: Bolyki János (Eger), Borbély Tamás (Badacsony), Dúzsi Tamás (Szekszárd), Koch Csaba (Hajós-Baja), Szőke Mátyás (Mátra).
  8. December 6-án megtudjuk, miként döntött a testület.
  9. Tavaly Gálné Dignisz Éva részesült az elismerésben.
  10. Érdemes agyalni azon, hogy akkor most inkább Dúzsi? Inkább Heimann?
  11. Érdemes.
  12. Nem érdemes.”            

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!