Pusztító lakossági diszkó hangjaira nyerte meg Széll Tamás a magyar Bocuse d'Or-selejtezőt

2016. február 18. 19:08

A halál komolyan hordott szakácssapkánál nincsen viccesebb divatkiegészítő, hiszen mindenki úgy néz ki, mint akinek egy bálnatampont húztak a fejére.

2016. február 18. 19:08
Szily László
Szily László
444

„A Bocuse d'Or igazi szexepiljét mégcsak nem is a zsibongó lelátó adja - ami most ugyan dugig volt tömve, de nem zsibongott annyira, hiszen egy nemzetbeliek versenyeztek - hanem az, hogy mindenki szponzor-szakácssapkában van, márpedig a halál komolyan hordott szakácssapkánál nincsen viccesebb divatkiegészítő, hiszen mindenki úgy néz ki, mint akinek egy bálnatampont húztak a fejére.

És itt egészen parádés társaság mászkált tamponnal a fején a konyhasor előtti részen, mondhatni az igényes magyar séfek krémje, Litauszkitól Nyíri Szásáig. Ami az igazán megdöbbentő, hogy nem fontoskodni vagy az arcukat mutogatni érkeztek, hanem besegíteni, az Arany Kaviár-tulajdonos Nyíri például kifutófiú-szerepben hurcolta körbe a versenyzők halas fogásait, hogy az összes zsűritag és újságíró csinálhasson róluk egy fotót. 

Hatan csaptak össze, köztük a gigafavorit Széll Tamással, aki egyetlen magyarként egyszer már bejutott a Bocuse d' Or világdöntőjébe, ahol egy fatális technikai hiba ellenére is a kifejezetten jónak számító 10. helyre futott be. 

Az 5,5 órás verseny főzős szakaszának a vége előtt háromnegyed órával érkeztem meg. Az óriás kivetítőn egy kéz éppen reszelt citromhéjat helyezett egy süteménynek kinéző tárgyra, ami ugyanúgy lehetett rétegzett hús, csontvelő, zöldségféle vagy Rákóczi-túrós. A szpíkerek pont nem beszéltek, csak a lakossági kamutechnó szólt olyan mellkasrezgető hangerővel, hogy az ember vagy a szigetes Avicii-koncert első sorába, vagy a fadd-dombori El Palacio diszkóba képzelte magát, csak itt sajnos nem voltam sem korongrészeg franciák, sem fényes melegítős, ám hiányos fogazatú extasyárusok.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2017. április 26. 10:14
Sikerült idemásolnia a lényeget Bayer Zsolt tollából.
atila68
2016. július 31. 17:21
Hülye Laci! Betépve nem posztolsz, értve?
Békanász a hasadon
2016. március 02. 11:13
Szóval nem tudod.
fajélesztő
2016. február 25. 15:27
Molnár Gábor is volt a világdöntőben, de mindegy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!