Létezik a valóban „nagy” olaszrizling?

2016. április 11. 15:22

Lehet, hogy tényleg nincs az olaszrizlingek esetében olyan varázslat, amit egy rajnaitól, chardonnaytól vagy a furminttól kaphatunk?

2016. április 11. 15:22
Gonda György
Borászportál

„Az olaszrizling gyakorlatilag teljes választéka jelen volt. Volt itt virágos, gyümölcsös, ásványos, hordós érlelés jeleit kevésbé vagy jobban mutató, könnyedebb, erőteljesebb, egy nyári reduktív, néhány nagy testű tétel is. A borok finomak voltak, jól ihatóak. Akadtak rendhagyó kísérletek eredményei, volt mindennapok bora, volt néhány alkalmi tétel is.

Ami még fontosabb, hogy a kb. 30-35 bor után sem lett unalmas a kóstoló, még mindig volt valami más. Csak a varázslat maradt el. Bár az is lehet, hogy tényleg nincs az olaszrizlingek esetében olyan varázslat, amit egy rajnaitól, chardonnaytól vagy a furminttól kaphatunk? Akkor sincs semmi baj, csak bennem volt a hiba, mert még mindig nagyobbat várok mint, amit az olaszrizling tud.

Mert az olaszrizling jó, az olaszrizling finom, az olaszrizling változatos, csak nem fogja soha megmászni a legmagasabb csúcsot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2016. április 14. 21:42
Kedves Uram, kóstolja meg a Szársomlyó oldalán termett olaszrizlingből készült nedűt is, mielőtt ítéletet hoz az Olaszrizlingről. Valamikor a 90-es évek elején - amikor még a manapság nagy villányi nevek még a fasorban voltak - szüretkor lejártam Siklósra, Villányba és a szüretelőktől vettem néhány mázsa szőlőt magam és a rokonság részére egy kevés igazi bornak. Egyik évben a Szársomlyó olaszrizlingje került hozzám így 21-es mustfokkal. Ebből egy olyan csodás olajos nedű lett, amihez hasonlót eddig csak a tokajiak között találtam - igaz az meg nem olaszrizling volt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, de Ön biztos hozzá tud jutni eme nektárhoz, ne hagyja ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!